Header

Ajs Nigrutin i Jankara: Rep bluz sa Dunava

Rep scena poslednjih godina ispala je iz fokusa regionalnog tržišta i medija. Etiketa Honey Money Gang je ustupila prostor svim kreativnim, mladim naraštajima koji svoj izraz njeguju bazirajući ga na vrijednostima tradicionalnog repa i hip-hop kulture.

Isti zadatak sebi je dao Ajs Nigrutin, prekaljeni umjetnik i jedan od najcjenjenijih repera na ovim prostorima. Nizu singlova koje objavljuje pod okriljem HMG lejbla, pridružuje pjesmu „Koteški Blues”. Sarađujući sa talentovanim reperom Jankarom, Ajs pruža podršku generaciji mladih umjetnika koji stasavaju u naseljima na lijevoj obali Dunava.

Ajs Nigrutin kao Ajsni i Jankara autori su još jednog spektakularnog hip-hop hita! Kotež je česti „junak” avantura ovih izvođača. Singl „Koteški Blues” sagledao je sve aspekte života u maloj sredini.

„Sve je počelo jednog sunčanog popodneva u Kotežu iza trafike na starom mjestu, gdje se dosta „vutropivi”. Sjedosmo Jankara i ja, drmnusmo po kojeg „badića” i tu pade priča čim mu pustih „matrića”. Sve se može vidjeti i čuti u dalje priloženom „treku”,” izjavio je Ajsni povodom objavljivanja singla „Koteški Blues”.

Pjesma je dostupna na svim striming servisima.

Pogledaj video!

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...