Header

Album No.01 grupe Euphoria

Grupa Euphoria će sa abumom No.01 obradovati sve one koji uživaju u žestokim rock svirkama. Novi album ima 13 pjesama, a iza njega je nekoliko godina upornog rada velikog broja ljudi.

Grupa pod ovim imenom djeluje od prošle godine kad je Saša Žika Jakšić, producent Grand TV-a i idejni tvorac show programa Nikad nije kasno promijenio ime grupe koja je do tada užem krugu publike bila poznata pod imenom Fijasko. Grupa, čiji je frontmen Elvir Elly Ramić, skupljala je iskustvo na brojnim koncertima, uglavnom motorijadama pa ne čudi što su naslovi njihovih pjesama poput “Žestoki sinovi”,” Roker” i “Dolazi mašina”, posvećeni ljubiteljima motora.

Elvir Ramić i ostatak benda koji čine Davor Dado Reljić, Borko Stajčić i Goran Mušan okupili su i odličnu ekipu muzičsrs, te u Heart music studiju završili snimanje svog prvog albuma jednostavno nazvanog No.01. Uz muzičkog producenta i autora većine pjesama na ovom albumu, Adu Iftića, svoj autorski i svirački doprinos dali su i poznati muzičari Alen Islamović, autor pjesama “Gunđalo malo”, “Roker” i “Šta tvom tati je”, te Mirko Šenkovski Geronimo, autor pjesama “Ja sam sa kruške pao” i “Neću iz tvog zagrljaja”. Ostatak autorske ekipe čine Miroslav Janjanin i Almir Ajanović.

“Abum No. 01 svojevrsna je retrospektiva dosadašnjeg rada i truda nas entuzijasta i zaljubljenika u motore i rock ‘n’ roll.  Kako su današnja vremena teška i poprilično nezgodna za ovu vrstu muzike, trudili smo se ponuditi kvalitetan materijal koji će svima koji imaju i malo rockerske krvi u sebi probuditi te osjećaje i vratiti ih korijenima. Ekipa koja je radila na ovom albumu dala je ono najvrijednije od sebe, a svojim tekstovima i notama dali su posebnu draž ovom albumu. Nadam se da će rock muzika ponovo zauzeti mjesto koje joj pripada, a do tada slušajte glasno pjesme s našeg albuma“, rekao je frontmen grupe, Elvir Ramić.

Izdanje No.01. grupe Euphoria dostupno je na svim popularnim streaming servisima, a uskoro i u fizičkom izdanju. Zanimalo nas je i na čemu još bend trenutno radi, kao i šta možemo očekivati kada prođe trenutna pandemija.

“Bend u ovim teškim vremenima radi konstantno na usviravanju albuma. Snimili smo i dvjie akustične verzije pjesama sa albuma i to “Zestoki sinovi” i “Ja sam sa kruske pao”, a promovisaćemo ih u narednim danima.  Kako su dva lana benda iz Bihaća, a dva iz Banjaluke, svakodnevno smo online i na taj način dogovaramo dalje aktivnosti. Nakon što se stanje normalizuje, slijede promocije albuma kako u BiH, tako i u regionu te snimanje spotova za jos nekoliko pjesama “, rekao je Elvir.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...