Header

Floridus

floridus_02

Floridus je mladi i perspektivni bh. bend iz Mostara, koji je nastao u januaru 2013. godine. Pobjedom na programskom koncertu Mostar Rock School u MC Pavarotti, bend osvaja snimanje singla, te uspješno nastavlja s radom.

Nakon pobjede na Jäger Music Night 2013, Floridus osvaja snimanje albuma, koji uspješno plasira u javnost u maju 2015. godine. Album “Na Vrhu Svijeta” sadrži 8 numera, od kojih je i za pjesmu “Ako Se Vratimo” urađen spot.

Bend teži ka modernom zvuku, kombinacijom alternativnog rocka, popa i dozom indie rocka. Bend je u junu 2015. pobijedio na Karlovačko RockOff Festivalu prema glasovima publike.

Članovi Floridusa su: Jasmina Šuta (vokal), Semin Merzić (gitara, back vokal), Amar Bašić (bass gitara), Ervin Husagić (bubanj, back vokal).

Bend je nakon izdavanja svog prvog albuma, publici predstavio rad širom BiH na mnogobrojnim festivalima i koncertima. U maju/junu 2016. održana je i turneja pod nazivom “Summer Rock School Tour”, u kojoj je bend zajedno sa Mostar Rock School predstavio sav autorski rad.

U septembru 2016, bend je bio i sudionik projekta Bina Mira 2016, koji se održao u u Zrenjaninu (Srbija), gdje je bend održao i koncert.

Početkom 2017. odrađen je i Jam With Friends sa istoimenom ekipom iz Mostara, za pjesmu “Navika”, koja će se naći na novom albumu, te “Pepeljuga”, za koju je urađen i spot čiju režiju potpisuje Miodrag Cicović.

Videos