Header

Snake Eater

Glasni i nemilosrdni rock’n’roll ratnici SNAKE EATER okupili su se 2010. godine postavivši sebi samo jedan cilj: vratiti rock’n’roll u Bosni i Hercegovini na noge i u dane stare slave.

Bez imalo želje da gube vrijeme, a inspirisani muzikom grupa i umjetnika kakvi su AC/DC, Rose Tattoo, Vatreni Poljubac, Milić Vukašinović, Tifa i Motörhead, SNAKE EATER je započeo rad na svojim autorskim numerama.

Live album „Živi Otrov“ objavljen je 2011. godine s ciljem da upozna svijet sa glasnim, beskompromisnim zvukom koji SNAKE EATER naziva High Voltage Rock.

Krajem 2012. godine, Snake Eater ulazi u veliki studio BHRT produkcije i snima prvi album „Dabar“ koji objavljuju u vlastitom aranžmanu početkom 2013. godine. „Dabar“ nailazi na odlične kritike medija i ljubitelja rock’n’rolla, a čitatelji i slušatelji radijske emisije i portala The Aebyss proglasili su ga albumom godine.

Peterac steže obruč 2014. godine i nastavlja istom, šestom brzinom. Prvi rezultat rada je singl „Idemo u Brazil“ koji na efektan način opisuje zgode i nezgode tokom susreta bh. reprezentacije i članova SNAKE EATERA u Brazilu za vrijeme Svjetskog prvenstva.

One Records objavljuje 2018. godine novi studijski album Snake Eatera “Sam Protiv Svih”. Novi album je objavljen u luksuznom CD izdanju sa bonus diskom na kojem se nalazi prvi album “Dabar”.

Videos