Header

Bend Futurephobia predstavio svoj prvi singl “Forgotten”

Prijedorski trash i death metal bend Futurephobia ovih dana je objavio svoj prvi singl i spot za numeru “Forgotten”.

“Tematika pjesme “Forgotten” se odnosi na muke, strah i strepnje koje čovjek doživljava prilikom prividnog ili stvarnog osjećaja da će jednog dana biti zaboravljen, bilo od bližnjih ljudi, rodbine ili vremena. Strah može da se odrazi na stepen takve fobije, te konkretno u našoj pjesmi govorimo o prelaznom periodu, kada čovjek počinje da sumnja u sebe i u svoja djela koja je činio prije. Tada postavlja pitanje sam sebi, da li je sve to bilo vrijedno kada će na kraju ostati zaboravljen”, ističu za Jelen Music Show muzičari benda Futurephobia.

Spot je sniman u industrijskoj zoni Prijedora u nekadašnjoj fabrici papira – “Celpak”. Kako ističu muzičari, spot je posvećen zaboravljenim radnicima “Celpaka” i ljudima koji se tako osjećaju.

“Na početku spota smo ubacili i isječak iz dokumentarca “Među oblacima” koji prikazuje izgradnju jednog od dimnjaka fabrike”, pojašnjavaju.
Produkciju i mastering potpisuje Dragan Gnjatović, muziku Damir Mandić, a tekst David Sladaković. Aranžman su radili: Damir Mandić, Dino Bećirević, David Sladaković i Irvin Nadarević. Video produkciju i montažu potpisuje Herdin Rakanović/RecNow.

Bend je nastao sredinom 2014. godine u Prijedoru, te od početka radi i svira autorski materijal u obliku stare škole thrash i death metala. Početkom 2017 godine bend objavljuje prvi demo snimak “Spirit with the axe”.

“Od novembra 2017. aktivno snimamo i radimo na prvom EP-u sa producentom Draganom Gnjatovićem”, kažu nam iz benda.

Trenutno postavu benda čine vokal Irvin Nadarević, lead gitara Damir Mandić, ritam gitara Dino Bećirević, bas gitara Dario Rujević i bubanj David Sladaković.

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...