Header

Bend Sunday Stories nastupa na Nišville-u!

Poznati sarajevski bend Sunday Stories ove subote, 10. avgusta nastupa na Nišville festivalu u Nišu. Još jedno izdanje internacionalnog Nišville Jazz Festivala, koji se održava aktivno od 1995. godine, započelo je prije par dana. Ove godine kultni Festival traje četiri dana, te je grad Niš, gdje se održava, ovih dana pretvoren u epicentar kulturnih dešavanja Srbije, ali i Evrope. O tome govori i činjenica da je ovaj Jazz Festival proglašen jednim od 10 najznačajnijih i najposjećenijih jazz festivala Evrope.

U dosadašnjem radu, publika Nišville-a je imala priliku da sluša koncerte svjetskih imena, kao što su Joss Stone, The Gipsy Kings, Jazznova, Hubbert Tubs, Solomun Burke, Iyeoka, Lisa Simone i mnogih drugih, ali i da uživa u koncertima najistaknutijih regionalnih umjetnika i izvođača poput Vasila Hadžimanova, Darke Rundeka, Ramba Amadeusa i drugih.

Sunday Stories, koji su posljednji koncert u Sarajevu održali na ovogodišnjim Bašćaršijskim noćima, iza sebe imaju album, te aktuelni singl pod nazivom “Dišem”, kao i tri objavljena video spota. Nakon koncerta u Nišu, Sunday Stories ima ugovorenu turneju širom Makedonije, Albanije i Hrvatske. Bend u najavi ima i novi spot, te neumorno i uspješno rade na novim projektima, što je i rezultiralo pozivom na Internacionalni Nišville Jazz Festival.

Možda će vam se svidjeti i ovo...