Header

Bend Tanker nakon 8 godina pauze se vraća na muzičku scenu novom pjesmom!

Bend Tanker je nakon 8 godina pauze objavio novu pjesmu „Next to none“ sa albuma “Shores of the weeping willow”, čime je dao do znanja da se napokon vraća na scenu, među druge bendove. Iako su održali nekoliko svirki do 2014. godine, bend je faktički prestao da se bavi novom muzikom i kreativnim radom 2012. godine.

Drugi album nikada nisu objavili, a počeli su ga snimati još 2012. godine sa Ninoslavom Dobrijevićem, poznatijim kao Tiki, međutim, bend se u međuvremenu ugasio zbog mnogobrojnih razloga. Samo dvije pjesme  – „Second Frequency“ i  „The Final Hour“ od tog materijala za drugi album su objavili 2015. godine, dok su ostale pjesme ostale nedovršene.

„Poslije 8 godina pauze, izvadili smo stare snimke i počeli ih slušati, dopunjavati i miksati. Inicijativu je pokrenuo gitarista Dejan Savić, a u miksu i finalizaciji je radio i Dražen Kecman“, poručuju iz benda.

Gitaristi benda, kao konstantna struja koja održava duh benda, pokrenuli su inicijativu iz želje da Tanker ponovo počne svirati i praviti muziku. Iako je originalna ekipa izmijenjena, to nije spriječilo stare članove benda da nastave svoj povratak na metal scenu.

„Next to none“ je prva pjesma u nizu koje ćemo objavljivati u narednom periodu. Cilj nam je da izbacujemo jednu po jednu pjesmu, kako ih budemo završavali“, objasnili su momci iz benda.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...