Header

Bend Trojica objavio dva singla u sedam dana

Bluz bend Trojica iz Zenice su sve samo ne običan muzički sastav koji stvara autorsku muziku. Prvo, u bendu ih nije trojica, već četvorica, a u sedam dana su izbacili dva autorska singla i spot i to u vlastitoj režiji.

Riječ je o singlu i spotu za numeru „Pozitivna struja“, a prije nešto više od 24 časa nastala je akustična verzija pjesme „Ne radi mi grijanje“ (zimski bluz), u kojoj na duhovit način pjevaju o problemima sa kojima se Zeničani nalaze proteklih dana zbog slabog grijanja.

Trojica su Adem Zečak, Imran Maglajlić, Duško Kostić i Aldin Šehić, a u singlu pozitivna struja donose jednu interesantnu, može se reći, muzičko filmsku priču. U spotu likove tumače članovi benda koji na prvi pogled nemaju nikakve sličnosti, od običnog ribara do likova Stenlija Kjubrika, ali su svi povezani traganjem za pozitivnom strujom. Radnje se dešavaju paralelno, te na taj način najbolje prikazuju sve paralelne svjetove u kojima živimo pozitivnu struju.

1-53

U spotu, pored Trojice, se pojavljuju i Arma Delić, voditeljica sa radija Active, i Zerina Nezić. Kamere i montažu je uradio Duško Kostić, tekst i muziku Aldin Šehić, miks Davor Logarić i gost na violini Irhad Baručija.

Ovaj bend su na početku činila dva stalna člana Aldin Šehić i Duško Kostić, a odnedavno su tu i Adem Zečak i Imran Maglajlić. Sastav ima za cilj da promoviše vlastite projekte i muzičke video spotove kroz razne aktivnosti nevladinih organizacija, društvenih angažmana i aktuelnih tema, odnosno problema sa kojima se sugrađani svakodnevno susreću.

Treći i ostali članovi variraju od projekta do projekta, tehničkih zahtjeva ili same inspiracije muzičara. Misija i vizija Trojice je uključiti u njihov rad i sve njima poznate, mlade, stare i neafirmisane muzičare. Trojica u svom muzičkom radu žele i da daju prostor svim onim muzičarima koji imaju šta da kažu, koji žele nešto da kažu, ali nemaju gdje. Ovo je način da se mladim muzičarima pruži podrška, da im se da prostor i ohrabri u njihovom kreativnom procesu.

Smatraju da je za jednog muzičara važno da se iskaže u tom kreativnom procesu, da odsvira sve ono što u jednom muzičaru čuči.

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...