Header

“Bijes” je prvi singl sa novog albuma grupe Urban Instinkt

Nova pjesma „Bijes“ tuzlanskog rapcore benda Urban Instinkt, koja je prvi singl sa novog albuma, ugledala je svjetlo dana. Pjesma je nastala u jeku pandemije virusa korona.

„Moj cijeli život je muzika, a sama pandemija me je pogodila u svakome smislu, ali jednostavno, išao sam korak dalje. Nisam padao u depresiju, sklopio sam kućni studio i počeo da radim na novim pjesmama i demo snimcima“, rekao je Mirza Čardžić iz grupe Urban Instinkt.

Produkt toga bila je nova pjesma, a Mirza ističe kako mu je inspiracija za tekst došla spontano.

„Svi mi imamo primjere ljudi koji su prokleti i oholi, a imaju firme ili se bave biznisom, tlače svoje radnike, ponašaju se prema njima kao da su zadnje smeće, generalno ih loše tretiraju i traže od njih čak da im budu zahvalni na tome što imaju bilo kakvu platu ili slično. To je za mene neprihvatljivo“, naglasio je Mirza za Jelen Music Show.

Teks pjesme nosi snažnu univezalnu poruku, koja će imati težinu i nakon završetka trenutne pandemije.

„Ovom pjesmom sam želio ukazati na taj problem, te da radnici u našoj zemlji i regiji trebaju i moraju da budu tretirani mnogo bolje nego je to danas slučaj. Ja lično nemam taj problem, ali mnogi moji prijatelji imaju. Jedna meni jako posebna i draga osoba je bila okidač da napišem ovaj tekst i pjesmu“, istakao je član Urban Instinkta.

Pjesma je snimljena u studiju  Cirith Ungol u Aleksandrovcu, a producent je Dražen Kecman.

„Sama komunikacija, energija i znanje tog čovjeka su me fascinirali, tako da sam odlučio da odemo kod njega i uradimo singl i nismo se prevarili. Čovjek je odradio svoj posao vrhunski  i ovim putem se zahvaljujem njemu na gostoprimstvu i odlično urađenom poslu. Momak je svjetski, a naš“, rekao je Mirza o saradnji sa Kecmanom.

Momci iz Urban Instinkta planiraju da novi album bude kompletiran sljedeće godine, a do tada će raditi i snimati nove pjesme. Novi singl najavljuju za septembar ove godine.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...