Header

Bruhuuhu: Novi singl i video spot objavljujemo u martu!

U Zenici je prošle godine osnovan bend BruhUuhu, koji predstavlja pravo osvježenje na domaćoj muzičkoj sceni. Iako je u pitanju novi bend, sačinjavaju ga članovi sa dugogodišnjim muzičkim iskustvom: Ernad Bihorac – vokal/gitara, Nermin Bihorac – Dj, Semir Solo  – udaraljke/vokal i Duško Kostić-bubnjevi. Žanr kojeg trenutno preferira BruhUuhu je Industrial rock, uz primjese elektronske muzike. Međutim, članovi benda ne žele se ograničiti samo tim žanrom, pa najavljuju narednu pjesmu kao rock pomiješan sa Psy trensom. Zatekli smo ove muzičare u studiju i razgovarali o planovima za naredni period i utiscima publike o njihovom prvom singlu.

JMS: Ove sedmice ste na našoj top listi sa singlom Trust, kako je nastao ovaj singl, te kakvi su generalno utisci publike na ovu pjesmu?

Trust je prva naša pjesma koju smo uopšte snimili, a nastala je u našem studiju eto sasvim slučajno. Bila nam je želja da već na prvu publika shvati o čemu želimo da pjevamo i kakva su nam razmišljanja. Utisci su poprilično različiti. Dio publike je reagovao sa “Jooooj ekstra stvar”, pa “podsjeća me na..”, pa “uh ovo je kompjuterska muzika”, pa “jooj al’ frajer loše izgovara engleski” itd. Itekako smo svjesni da publika ne može da formira svoje mišljenje prema našoj muzici samo na osnovu jedne pjesme, pa smo s obzirom na to poprilično zadovoljni.

JMS: Šta nam novo spremate, imajući u vidu da vrijedno radite u studiju?

Što se tiče studijskog rada trenutno završavamo četvrtu pjesmu, a uporedo radimo i na našem drugom spotu za pjesmu “Dance”, koji će se pojaviti u javnosti sredinom marta mjeseca.

JMS: Kakav vam je plan za ovu godinu? Da li imate određene nastupe koji su planirani za proljeće i ljeto?

Mi smo shvatili da želimo da radimo svoju muziku, da je snimamo i prezentujemo javnosti, pa nam je shodno tome plan da u ovoj godini finaliziramo i naš prvi album. Što se tiče nastupa trenutno nemamo nista potvrđeno, ali smo u pregovorima za nastupe na nekim festivalima. Javit’ ćemo vam.

JMS: Koga posebno cijenite sa domaće muzičke scene i sa kim bi voljeli da možda sarađujete?

Cijenimo sve one koji nešto rade, a posebno bendove koji proizvode svoju muziku i još ako je malo tvrđi i moderniji zvuk to je super. Trenutno smo fokusirani na našu muziku i nemamo nekih posebnih želja za saradnjama. Ukoliko se pojavi pjesma na kojoj bi neko mogao da uleti i učini je još boljom, onda ćemo ga i pozvati, a ako nas i odbije opet dobro.

JMS: Poruka za naše pratioce na Jelen Music Show platformi?

S obzirom da je Jelen Music Show jedina platforma koja daje priliku novim izvođačima i novoj muzici, ovom prilikom apleujemo na sve koji su u mogućnosti da lajkaju sve Jelen Music Show sadržaje i objave.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...