Header

BRUTAL PROTEST: SINGL “RCKB” OBUHVATA SVE ODLIKE JEDNOG DRUŠTVA!

Sastav Brutal protest predstavlja video spot za novi singl “RCKB”, a mi smo iskoristili priliku da razgovaramo sa članovima ovog hip hop sastava, te saznamo više detalja o aktuelnom singlu i spotu, kao i planovima za naredni period.

JMS: Tematikom pjesme opet gađate u srž društvenih problema koji nas okružuju. Šta je to što ovaj put okupira vašu umjetničku pažnju, a kada je sam tekst singla u pitanju?

BRUTAL PROTEST: Ovaj put sve oči su uprte u odnos vlasti prema mladima, samim tim kroz “RCKB” se stvara jedan bunt koji to vozi na jedan potpuno drugačiji način nego obično. Nikoga lično nismo prozvali naravno, nije to naš fazon, sjetiće se oni nas jednog dana, samo što će tada biti kasno. Pjesma obuhvata sve odlike jednog društva današnjice, ko posluša malo pažljivije shvatiće da se priča kreće od siromaštva do luksuza, koja mladog čovjeka dovodi u poziciju besprijekornosti, što samim tim nosi posljedice: odlazak iz zemlje, kriminal, pasivnost, korupcija itd.

JMS: Iz tizera se moglo naslutiti da ste i spotom dočarali atmosferu pjesme. Možete li nam nešto više reći o radu na spotu?

BRUTAL PROTEST:Spot je ovog puta radila nova ekipa, da malo osvježimo naš rad novim idejama i malo drugačijim kadrovima nego inače. Žila potpisuje montažu i editing i ovaj put, s tim da to sada sve malo drugačije izgleda. Spot je urađen jako brzo, jer dočarati atmosferu “crnog” Balkana ovdje nije uopšte teško, samo snimiš mjesto gdje se nalaziš.

JMS: Ovih dana ste izbacili i singl. Kakve su do sada reakcije publike i koliko ste vi zadovoljni finalnim proizvodom?

BRUTAL PROTEST:S obzirom da smo prvi put ovakav tip pjesme izbacili, nismo znali kako će publika reagovati, međutim premašili su naša očekivanja, sam singl je jako dobro prošao, sada samo čekamo da vidimo reakcije na čitav “paket aranžman” sa spotom. Mi smo generalno prezadovoljni finalnim proizvodom, jako lijepo smo to na kraju upakovali, sada je na publici da da svoj komentar, zato svi brzo pogledajte novi spot!

JMS Kakvi su vam planovi kada je u pitanju autorski rad, koncerti, festivali?

BRUTAL PROTEST:Što se tiče nekog rada u budućnosti, još dva singla čekaju datum objave, ali o tom po tom. Završavamo spotove, sve će izaći ovog ljeta, jedva čekamo da publika sve to čuje, jer svašta smo spremili. Što se tiče koncerata, ova godina nam je više “radna”, ali u studiju nego na bini, jer želimo da prvo “napunimo” repertoar novim pjesmama, jer mislimo da smo malo dosadili sa starim materijalom, stiže osvježenje uskoro.

Pogledajte video spot za novi singl Brutal protesta “RCKB”!

Možda će vam se svidjeti i ovo...