Header

Činčila u 2020. obećava još više nastupa i stvaranje novih pjesama!

Sarajevski alternativni bend Činčila ove godine je objavio svoj drugi po redu studijski album “Bez oblika”, koji je naišao na pozitivne reakcije publike. Godinu za ovu vrijednu ekipu je obilježilo i mnoštvo nastupa, kojih se uvijek rado prisjećaju, a ističu da će istim tempom nastaviti i u godini koja je pred nama.

„Za nas je 2019. godina bila veoma značajna, jer smo bili pravo produktivni, mnogo smo video spotova objavili i na kraju smo sve to zaokružili sa objavom novog albuma i turnejom“, poručuju iz benda Činčila.

Vanja Solaković iz ovog sastava ističe da je godina bila prepuna i nastupa za pamćenje, ali da uvijek postoje mjesta gdje publika mnogo bolje reaguje na njihovu svirku i ostavi poseban utisak i na sam bend.

„Izdvojio bih naš nastup u Tuzli, gdje nas je kao i uvijek dočekala publika sa mnogo ljubavi i pozitivne energije, a takođe je i koncert u Sarajevu bio jedno  odlično iskustvo. Moramo pohvaliti i festival u Budvi, koji nas je iznenadio sa mnogo pozitivnih ljudi i glasnog pjevanja naših pjesama“ otkrio nam je Vanja iz benda Činčila.

Veoma često vole da pohvale i rad kolega, koje čine domaću urbanu scenu, te ističu da se u ovoj godini za njih izdvojila jedna pjesma koju su često pjevušili. Pjesma “Oprana” mladog sarajevskog benda Nervni slom je za njih bila omiljena ove godine.

Nova 2020. godina za članove benda Činčila znači samo još više nastupa i stvaranja, te joj se svakako izuzetno raduju.

„Za 2020. godinu planiramo svirati što više, odraditi regionalnu turneju i polako početi sa radom na novim pjesmama, te takođe izbaciti još spotova“, poručuju članovi ovog benda.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...