Header

Danijel Karalić singlom “Sloboda” ulazi u solo vode

Banjalučki rege muzičar Danijel Deni Karalić objavio je prvi singl “Sloboda”, koji će se naći njegovom debitantskom projektu. U pitanju je instrumentalna numera sa nadolazećeg EP izdanja “Revolucija”, koje je ovaj muzičar napravio sa brojnim gostima. Izdanje je iz tog razloga potpisano kao „Deni & prijatelji“.

Deni se na ovaj korak odlučio nakon što je njegov matični bend „Post Scriptum“, koji je osnovao sa prijateljem i basistom Bojanom Stijakom, prestao sa radom.

„Kako sam bio zadužen za većinu muzike benda Post Scriptum, “na polici” je ostalo mnogo materijala, pa sam odlučio da to sam počnem snimati, a “Sloboda” je prva kompozicija koju sam osmislio za solo rad. Ideju za “Slobodu” sam zabilježio još početkom 2015. godine, za koju je tada Aleksandar Ševo snimio trombon“, kaže Deni.

 

Za bas gitaru se pobrinuo Bojan Stijak, perkusije i udaraljke je svirao Milan Kosić – Jimmy, klavijaturu je snimio Stefan Nikić (Balkan Express), trubu Miloš Grbić, solo gitaru Sandi Popović (Grasshopers/Triggers), a Deni je snimio ostatak instrumenata i uradio miks. Željko Žilić Žila iz hip hop grupe Brutal Protest se pobrinuo za mastering, a sve je snimljeno u Denijevom kućnom studiju.

„Cilj ovog EP izdanja je da izbacim iz sebe sve ideje koje mi se vrte po glavi te da počnem sa koncertima, jer sam se toga najviše poželio. Plan mi je da za sve ili bar za većinu pjesama snimim spotove, kako bih ih i vizuelno predstavio“, najavljuje Deni.

Inače, pored grupe „Post Scriptum“, aktivno je svirao u hip hop bendu „Brutal Protest“ i džez sastavu „Aleksandar Ševo Kvintet“, a gostovao je i u raznim drugim bendovima, kako uživo, tako i u studiju.

Poslušajte pjesmu “Sloboda”!

Možda će vam se svidjeti i ovo...