Header

DJ eTKO & DESI kroz novu pjesmu “Baš me briga” spojili dva kontinenta

Erduan Sarajlić DJ eTKO I DESI, učesnica takmičenja Voice Talents iz Bugarske, objavili su novu pjesmu naziva “Baš me briga”. Cijeli projekat je zanimljiv jer je autor pjesme Erduan iz Bosne i Hercegovine, izvođač DESI iz Bugarske, a produkcija ( mix i mastering) je urađen u Sjedinjenim Američkim Džavama (Džoržija – Macho), čime su kroz pjesmu spojena dva kontinenta. 

“U pjesmu “Baš me briga” utrošeno je oko 500 radnih sati, postoji preko 100 verzija pjesme, a sve je urađeno  u mom studiju u kući – programiranje, sviranje itd. Cilj mi je postaviti standarde u kvaliteti pjesme, kao i prepoznatljivosti moga stila pjesama”, poručio je DJ eTKO.

Kako u svom kućnom studiju nije imao tehničke mogućnosti za mix, masterin i produkciju, potražio je online studio koji bi mu to  mogao uraditi, te je tako sklopio saradnju jednim u dalekoj Americi.

“Jednostavno sam iskoristio momenat digitalnog uvezivanja autora, izvođača, muzičara. Ovo je odlično za autore koji mogu sada ispoljiti svoju kreativnost, jer imaju na raspolaganju platformu Fiverr na kojoj mogu pronaći vokalne soliste, muzičare (gitariste itd), video editore itd… Što je najvažnije, kvalitet urađene pjesme će biti na nivou”, rekao je Erudan.

Erduan u narednom periodu nastavlja raditi visokim intenzitetom, a iako je nova pjesma nedavno predstavljena publici, uveliko su u toku pripreme oko nove numere.

“Već radim na novom projektu i u kontaktu sam sa pojedinim izvođačima širom svijeta. Pjesma je regaeton stil i volio bih da bude otpjevana pola na našem jeziku, a pola na španskom jeziku, jer je pjesma u latino stilu”, otkrio je Erudan.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...