Header

Dreamonaut predstavlja novi video spot “Kaverna”

Daniel Galić, poznatiji pod preudonimom Dreamonaut, predstavio je novi singl “Kaverna”, koji je objavljen uz video spot.

Ovaj bh. producent koji dolazi iz Kiseljaka, u svijet muzike je ušao 2009. godine, počevši eksperimentisati sa prvom gitarom. Pet godina poslije, Dreamonaut završava školu za muzičku produkciju u Zagrebu, a nedugo zatim pohađa časove klasične gitare kod prijatelja i profesora Jurice Kuliša. Nakon toga počinje stvarati specifičan zvuk, kreirati drugačiji pristup muzici i audio produkciji te ozbiljnije proučavati muzičku teoriju i kompoziciju.

Pjesma Kaverna nastaje nakon posjete Bijambarskim pećinama u aprilu 2019. godine. Pristup rada na Kaverni se sastojao od eksperimentalnog sklapanja video isječaka u jednu cjelinu, a nakon toga je realizovana muzika koji prati kretnje u spotu. Atmosferična, mračna i melodična. Kaverna.

Podmornica ovom pjesmom zaokružuje produktivni april u kojem je predstavljena muzika domaćih muzičara Bridgebanks, Hibrid, Jaddah, Dino Mangafic, Zlatan Hadžifejzović. Pratit rad domaćeg muzičkog kolektiva možete na Podmornica društvenim mrežama.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...