Header

Fm Jam slavi 17. rođendan

Kroz više od deceniju i po postojanja Fm Jam umjetnička ekipa je prerasla u jedan od najvećih muzičkih i alternativnih projekata koji se iz Tuzle proširio na BiH, a kasnije cijeli Balkan. Kroz radijsku emisiju, stotine koncerata širom svijeta, web platforme, Fm Jam aplikaciju i medije, milionima ljudi predstavljena je hip hop kultura iz BiH. Tako, u petak 23. decembra Fm Jam slavi 17. godina postojanja.

15 godina od osnivanja FM JAM u Tuzli. Izvodjaci C Floor: -Edo Maajka -Frenkie -Hza -Moonjah -Koma -Kontra -Sassja DJ Floor: -DJ Soul -Baga Sound -Funk Efemdzemov -Masta -Indigo -Azreem, klub Palma Tuzla photo by Sulejman Omerbasic for Red Bull

Kulturološki značajan, Fm Jam je za razliku od mnogih drugih pokreta u BiH iza sebe ostavio bogato nasljeđe. Pored albuma njihovih izvođača, tu su brojni muzički i grafiti festivali, koncerti, izložbe i filmovi.
Samo u ovoj godini objavljen je zajednički album Frenkija, Kontra i Indiga, tri video spota, te prateći dokumentarac. Sassja je sa dva video spota najavila novi album za nadolazeću godinu, Edo Maajka nakon kraće pauze objavljuje pjesme “No pasaran” i “Ojojoj”, na Sarajevo Film Festivalu održana je premijera dokumentarnog filma “Soul Train”, te održano na desetina koncerata širom Evrope.

A povodom sedamnaestegodišnjice najjačeg hip hop kolektiva, na Youtube se pojavio arhivski video snimak sa jedne od Fm Jam ovih legendarnih radio emisija, pogledajte ovdje.

Možda će vam se svidjeti i ovo...