Header

Frenkie gost na novom albumu Urban Instinkta!

Rapcore bend Urban Instinkt nedavno je na tržište plasirao svoj prvi studijski album „Spreman sve da dam“, na kojem su ugostili jednog od najboljih MC-a na Balkanu – Frenkiea na pjesmi “Ustani i kreni”. Izdavač albuma je izdavačka kuća MENART iz Zagreba.

Spot za pjesmu „Ustani i kreni“ sniman je u Tuzli i Sarajevu pod rediteljskom palicom Vedrana Haračića i ekipe Salt and Flow iz Tuzle.

„Sam spot i pjesma nose univerzalnu poruku svim ljudima da trebaju da se pokrenu, a ne da budu samo statični kritičari. Od naših stavova i odlučnosti zavisi sve što nam se događa. Želite li i dalje biti pasivni i promatrati kako vam život prolazi u žaljenju ili ćete se jednostavno pokrenuti, ujediniti i krenuti naprijed, ka pozitivnijoj i boljoj budućnosti. Ustani sa poda po kojem te gaze, obriši prašinu sa sebe, pusti glas i kreni …Kreni i uzmi stvar u svoje ruke… Uzmi za svoje i naše bolje sutra!“ – poručuju članovi Urban Instinkta.

Trenutno bend promoviše svoj materijal širom regiona, a uskoro ih očekuju koncerti i po zapadnoj Evropi. Pjesma i video su našli svoj put na mnogim top listama, kao i radio i tv stanicama. Bend trenutno radi na novom video spotu, koji bi uskoro trebao da ugleda svjetlo dana. Bend vrijedno radi i na novim pjesmama i priprema materijal za drugi album.

Poslušaj Urban Instinkt ft. Frenkie – Ustani i kreni na linku ispod.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...