Header

Grupa DUM DUM u 2020. godinu ulazi sa novom pjesmom!

Nakon pjesama „Katarza“, „Prokleto sami“  i  „Hoću da znam“, bosanskohercegovački rock sastav DUM DUM objavio je pjesmu „Ti i ja“ . Bubanj je i ovaj put sniman u studiju Hayat Produkcije, dok su vokali i ostali instrumenti, kao i mix i mastering rađeni u studiju „Amadeus“ Marina Meštrovića. Ovaj put DUM DUM se predstavlja u skoro pop izdanju, pjesmom sa ljubavnom tematikom,  bez virtuoznih instrumentalnih dionica i po prvi put u svoj video uradak angažuje glumicu Mariju Šuković.

„Kada smo razmišljali o tome ko bi mogao uraditi ovaj video dosta ljudi nam je predložilo Eldara Muhića, pa smo stupili smo u kontakt s njim, te vrlo brzo dogovorili saradnju i u potpunosti smo zadovoljni odrađenim poslom. Nakon što je poslušao pjesmu, on je predložio da se ubaci taj jedan režirani dio, te predložio Mariju. Ono što je vrlo bitno, jeste da se iskreno zahvaljujemo Asocijaciji Muzičkih Umjetnika i Stvaralaca (AMUS) kao i Asocijaciji  Izvođača i Svirača BiH, Ataxmedia produkciji, te BKC Sarajevo na podršci, kao i Hayat produkciji na povjerenju i podršci domaćoj muzičkoj sceni“, poručuju iz ovog rock benda.

Bas gitaru za pjesmu „Ti i ja“ svirao je Kenan Kumrić, bubanj Adnan Hadžić, a autor muzike, teksta i aranžmana je Jasmin Fajić Faja. Što se albuma tiče, on bi trebao biti gotov do  kraja marta 2020 godine.

Sa pjesmom „Prokleto sami“ DUM DUM je takođe nominovan za najbolju rock numeru za 2019. Godinu na prestižnoj muzičkoj nagradi MAC AWARDS CEREMONY, koja se održava 27.01.2020. u Beogradu, a kako je glasanje u toku ,svoj glas za ovaj band možete dati na ovom OVOM LINKU.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...