Header

Hidden Resonance singlom “Okovi” privukao pažnju publike!

Bend Hidden Resonance predstavio je javnosti singl “Okovi”, koji je za veoma kratko vrijeme privukao pažnju publike. Pjesma, iza čijeg je muzičkog aranžmana cijeli sastav benda, snimljena je u maju ove godine, zajedno sa još dvije autorske pjesme. Za lyrics video, te kompletnu audio produkciju, zaslužan je gitarista Alen Riđić. Prvobitno je napisana na engleskom jeziku (“Treasure”) i kao takva izvedena na koncertu u Travniku početkom ove godine.

Spontanom odlukom, i eksperimentisanjem, pjesma je dobila i domaću verziju i to samo dva dana prije samog snimanja demo materijala.

“Prosto nam se takva svima učinila nekako zvučnijom, pa smo odlučili odstupiti na trenutak od tekstova na engleskom, svojevrsne zone komfora. Sve u svemu, naša želja je da muzika koju pravimo uvijek bude iskrena, da je to kreativni izraz, koji teži prevazići materijalno i trenutno. Mi ne pratimo trendove, žanrovske okvire i nekakav dramatičan imidž, ali znamo biti ponekad dramatični kada nam se to zamjeri”, poručuju članovi benda.

Bend Hidden Resonance je nastao početkom 2018. u Travniku. Alen (gitara, vokal), Ajdin (bas gitara), Arman (bubanj) i Nerma (vokal) započeli su ovaj projekat svirajući obrade pjesama bendova poput System of a Down i Evanescence. Nakon nekoliko nastupa u BiH i predstavljanja autorskih pjesama, oduševljenje i pozitivni komentari publike presuđuju, te se dublje “bacaju” na rad na vlastitoj muzici, što je bio inicijalni cilj svih članova. Snimaju dvije pjesme u kućnom studiju (maj 2019.), za koje je zaslužan gitarista benda, Alen. Zvuk kojem teže bi se mogao okarakterisati kao alternativni rock/metal. Čućete energične rifove, u kojima dominiraju melodične solaže i vokalne dionice, groovy bas dionice, podržane intrigantnim ritmovima na bubnju. Lirikom prevladava tematika vječitog rascjepa između objektivne i subjektivne stvarnosti, uspona i padova. Melodija, energija, moć.

Uživaj uz singl “Okovi”!

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...