Header

Kvalitet i originalnost put do uspjeha

Muzika je za one istinske umjetnike beskrajno prostranstvo inspiracije, a oni najkreativniji uvijek nađu način da svoj dar kanališu do publike na najljepši mogući način, ali i da je velikodušno podijele sa onima koji žele „piti“ znanje  sa izvora umjetnosti.

Jedan od takvih umjetnika je i perkusionista iz Banjaluke Asmir Turčinhodžić koji već sedam godina uspješno vodi „Sekciju udaraljki“, a ljubiteljima muzike poznat je i kao umjetnik koji je svoj autorski izričaj iskazao kroz brojne pjesme različitih muzičkih sastava.

Za Jelen Music Show podijelio je novosti koje zainteresovani mogu naučiti na „Sekciji udaraljki“, a razgovarali smo i o problemima sa kojima se susreću muzičari na BiH muzičkoj sceni.

„Nakon sedam godina rada, sekcija je odlučila prilagoditi program najtraženijim muzičkim pravcima i načinu primjene udaraljki u njima, kako u svijetu tako i kod nas. Sve informacije o upisu možete dobiti putem našeg  Facebook profila i stranice „Sekcija udaraljki“, rekao je Turčinhodžić.

Poseban uticaj na njega kao umjetnika je, kako kaže, ostavilo iskustvo koje je stekao učestvujući na raznim projektima, radeći sa raznim umjetnicima.

„Najviše me ispunjava kada vidim da je moj rad interesantan i zabavan publici, i kada vidim da publika uživa u mojoj interpretaciji muzike”, kaže ovaj umjetnik.

ALF_9970

On je već nekoliko mjeseci član grupe „Barakuda“, sa kojima, pored brojnih nastupa, dijeli i želju za ozbiljnim planovima na komponovanju autorskih pjesama.

„Koliko je izazovno stvarati autorsku muziku, zavisi od toga šta stvarate i šta želite. Mediji su od ključnog značaja, kao i društvene mreže koje su postale jedan od najznačajnijih alata marketinga”, smatra Turčinhodžić.

Ističe da je BIH mala država na čijem tržištu nema dovoljno mjesta za sve oblike i vrste umjetnosti i ako imamo mnogobrojne vrhunske umjetnike i stvaraoce.

„U BIH uspjevaju pretežno umjetnosti koje su stvarane za široke narodne mase, nažalost. Ali od toga „nažalost“ žive mnogi stvaraoci, pa i ja. U BiH je moguće uspjeti ukoliko se posvetite takvom obliku stvaralaštva, ali uz malo više originalnosti i kvaliteta, što nam nedostaje u poređenju sa zemljama iz regiona”, mišljenja je Turčinhodžić.

Kaže i da podržava Jelen Music Show i smatra ga velikom odskočnom daskom, koja je od ključnog značaja za mnoge mlade bendove koji se ističu svojim originalnim i kvalitetnim autorskim radom.

A ono što planira u budućnosti je, kaže, ostati u muzici i nastojati živjeti od muzike.

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...