Header

Marko Cvijić osvojio srca publike autorskim singlom!

Za manje od mjesec dana autorski singl i spot banjalučkog tekstopisca, kompozitora i izvođača Marka Cvijića „U laži stojiš“ osvojio je srca velikog broja publike.

Za Jelen Music Show Cvijić je otkrio kako je pjesma nastala, na koji on to način iz mikrofona pije vodu, a kada je u pitanju promocija muzičara koji se bave autorskim radom, ovaj talentovani umjetnik je beskrajno optimističan.

„Inspiracija za pjesmu je davno bila aktivna, što joj neće smetati da upliva u sadašnjost, nadam se i dugoročniju budućnost, zbog neprolazne i sveprisutne tematike, tj. problematke u prisnim muško – ženskim odnosima. Prilično dugo je pjesma mirovala čekajući alarm za pokret. Razlog tome je bila moja nemogućnost adekvatne realizacije, u produkcijskom i intepretacijskom smislu“, priča Marko.

Aranžman za pjesmu “U laži stojiš” potpisuje Milan Rađen, spot je snimala višečlana ekipa koju predvode Dragan Radetić i Saša Petković. Scenario potpisuje Siniša Grabež. Uloge u spotu povjerene su Dušku Mazalici, Stefanu Dakiću i Jeleni Karagić.

„Ideja o spotu je zaživjela odmah po odloženoj olovci na koncu pjesme, tako da uzimajući u obzir količinu stpljenja i čekanja da pjesma „konačno“ izađe u javnost, nestala je svaka mogućnost za nerealizaciju audio– vizeulne cjeline. Ono što publika može da očekuje je krajnja ozbiljnost i predanost realizaciji cijelog projekta. Onaj dio publike koji se (metaforički rečeno) konektuje sa njim, osjetiće prijatnost i uživanje“, ističe Marko.

Spoj njegovog temperamenta i posla kojim se bavi, kako kaže, čini ogroman arsenal anegdota.

„Teško da mogu izdvojiti neku „posebnu“. Recimo, kako imam običaj da često zalijevam glasnice vodom dok pjevam, pred prepunim sarajevskim klubom „Cinemas Sloga“, za vrijeme gitarskog sola, više puta sam pokušao iz mikrofona da se napijem vode, dok je flašica sa vodom bila u drugoj ruci. Malo sam polupao lončiće, što je publika nagradila gromoglasnim aplauzom, smijehom i simpatičnim uzvicima. Hvala im na tome, jer da su prećutali, sljedeći potez je veoma lako mogao biti – pjevanje u flašicu“, priča nam kroz smijeh ovaj harizmatični umjetnik.

Kako ističe, još uvijek se nedovoljno medijskog prostora pruža autorskim bendovima iz BiH, i na neadekvatan način, ali smatra da će se u bliskoj budućnosti stvari po tom pitanju promijeniti na bolje.

„Ako pozitivno i optimistično gledamo na stvari, a imajući u vidu da iz klice niču ubirući plodovi, Jelen Music Show je dio zasijane zdrave ideje koja pomaže afirmaciju autorskih bendova, i mislim da će se rezultat pomenutog „tek vidjeti“. Ideje poput ove ne podstiču samo bendove kao neke izolovane termine, već i pojedince, autore, kantautore, aranžere, producente, svirače, sve one koji koji mogu i žele biti dio stvaralačke bašte, ograđene od subkulturoloških terena“, mišljenja je Marko.

Nove muzičke projekte, otkriva nam, svakako ima u planu, a album i turneja bi trebala biti kruna njegovog predanog rada.

„Saradnja sa drugim muzičarima i bendovima je postojala, postoji i postojaće. Bez interakcije sa ljudima iz umjetničke branše, osiromašeno je kreativno djelovanje i potpunost bavljenja voljenom profesijom ostaje u sjeni“, zaključuje za kraj našeg razgovora Marko Cvijić.

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...