Header

Mikulina „Emily“ oslikava sukobe interesa u ljubavnim odnosima

Popularni satirnični pjesnik Bojan Mikulić Mikula u svojoj novoj pjesmi „Emily“, koja je nedavno objavljena, pjeva o poznatom scenariju u velikom broju ljubavnih odnosa. Riječ o sukobu interesa i drugačijem pogledu na život tog njegovog tipičnog muškarca i žene.

Spot je sniman u septembru ove godine u Sanskom Mostu, a snimanje, montažu i režiju potpisuje Herdin Rakanović.

“Snimanje je prošlo u odličnoj i prijateljskoj atmosferi i nije slučajno da je spot nastao baš u gradu na Sani. Gostovali smo tamo dva puta ljetos i pjesma je postala pravi hit – rekao je Mikula i dodao da se radi o obradi pjesme “Emma” grupe Hot Chocolate.

Kada je u pitanju rad na samoj pjesmi, Mikula je bio zadužen za vokal i gitare, klavijature je svirao Boban Ćosić, a sve ostalo odsvirao je i “otkucao” Dinko Kulenović, koji je ujedno i producent.

„Stiže zima bejbi, a mi još drva nismo spremili, kaže on svojoj dragoj, a ona godišnja doba razlikuje po kolekcijama jesen-zima, proljeće-ljeto. Dakle dva svijeta različita. Ko je tu sanjao topli dom, ko je obećavao kule i gradove, gdje je nestala ljubav i da li je uopšte i postojala? Kolika je plata? Kolika je rata? Koliko je voda, struja? Koliko se može, a šta se mora?”, kaže Mikula o svojoj novoj pjesmi.

Odgovore na sva ova pitanja možete saznati ako preslušate “Emily”, a Mikulu možete da vidite i čujete ako se potrefite u gradovima u kojima svira turneju. Sve detalje potražite na njegovoj Facebook stranici, a u nastavku poslušajte njegovu novu pjesmu.

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...