Header

Mostar Rock School prikazuje DK Studio Sessions sa ‘Funk Shui’

U sklopu jam session programa “DK Studio Sessions”, koji za cilj ima promociju mladih muzičara i bendova iz regiona, predstavljen je video sa makedonskim bendom Funk Shui. U pitanju je skopski bend nastao 2010. godine. Sa svoja dva albuma ‘Ether’ (2012) i ‘R.E.M’ (2015), kao i nekoliko singlova, veoma brzo su osvojili makedonsku scenu, a početkom 2020. godine održali su i svoju prvu balkansku turneju, tokom koje su se predstavili bosanskohercegovačkoj publici, a nastupali su i na prestižnom M.E.N.T festivalu u Ljubljani.

Karakteristike koje čine Funk Shui jedinstvenim prepoznala je i najveća producentska kuća u Makedoniji, “Avalon Production”, pod kojom su bili ekskluzivni dvije godine. Adut koji ovaj savremeni bend odvaja od svega oko njih je nesumnjivo zarazan scenski nastup.

Bend trenutno čine Luka Gjorgievski – vokali, klavir i gitara; David Nikolovski – Bubnjevi i udaraljke; Mihail Namichev – bas gitara, klavir i vokal; Dragi Ivanov – Gitara i vokal; i Stefan Mamić – udaraljke. Persona i zvuk benda građeni su postepeno tokom godina, uglavnom kroz ogroman broj živih nastupa. Kažu kako naporno rade na rješenjima za muzikoterapiju za balkansku psihopatologiju

Funk Shui nastupao je u i Mostaru, u Muzičkom Centru Pavarotti, a tokom svog boravka ostvarali su saradnju sa Mostar Rock School, nastupajući za ‘DK Studio Sessions’, jam session program Rock Škole koji promoviše mlade muzičare iz regiona. Pozitivne utiske sa balkanske turneje začinili su videom iz DK Studija Rock škole Mostar koji možeš pogledati u nastavku.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...