Header

Muzički producent Dražen Kecman osvojio prestižnu nagradu na takmičenju održanom u Los Anđelesu

Dražen Kecman, muzički producent i vlasnik muzičkog studija “Cirith Ungol”, osvojio je prestižnu svjetsku nagradu na takmičenju muzičkih producenata koje se održalo u Los Anđelesu. Dražen je osvojio drugo mjesto na takmičenju koje su organizovali svjetski poznati producent Warren Huart, čija je akademija za mlade miks inženjere i producente “Produce Like A Pro” i mnogi sponzori, kako bi zajedno u vrijeme pandemije uradili nešto za producente širom svijeta, koji su osjetili posljedice globalne krize.

“Kompletna industrija zabave i turizma su najviše bili na udaru jer su svi festivali odgodjeni ili otkazani i sa ovim potezom omogućili su mnogim ljudima širom svjeta da učestvuju iz svog studija i da dobiju vrijedne nagrade. Nisam učestvovao prethodnih godina, ovo je prvi put da se prijavljujem na ovako nešto”, rekao je Dražen.

Vjerujemo da je zbog toga Kecmanu posebno drago što je osvojio visoko drugo mjesto na velikom takmičenju, čemu se nikako nije nadao. Uslovi za učestvovanje na takmičenju su bili takvi da se može prijaviti ko god želi, od amatera do profesionalaca.

“Bilo je tu mnogo ozbiljnih i dobrih producenata sa odličnom i skupom opremom, ali i bukvalno početnika. Za sve su važila ista pravila – dobili smo od organizatora isti materijal da napravimo svoj miks pjesme “Chelsea” benda “Dragged Under” i da uradimo svoje najbolje moguće verzije. Čak su primali i remix tog materijala u EDM, reggae, orkestralno i bilo kojoj verziji ili pravcu muzike. Što se tiče  mog samog procesa rada na ovoj pjesmi, bilo je to veoma brzo. Mislim daje kroz dva dana sve  bilo gotovo, spakovano i poslano u Los Anđeles na ocjenu” , ispričao nam je Kecman.

Pored moralnog aspekta koji nagrada na ovom takmičenju nosi sa sobom, tu je i materijalni dio, koji je i za svjetske standarde značajan.

“Što se tiče nagrada, Warren Huart je radio sa nekim od najvećih bendova i izvođača kao što su “Aerosmith”, Džejms Blant, “Ramones”, “Korn” i drugi. Na svoje ime kao organizator uključio je ozbiljne sponzore kao što su Sennheiser Neumann’, ‘Line 6’, ‘Yamaha’, UAD, ‘Lancaster Audio’, ‘Pro Mix Academy’ i drugi”, istakao je Dražen.

On je osvojio studijsku opremu u vrijednosti od 8.000 dolara, što će mu, sigurni smo, olakšati poslovanje u budućnosti.

“Rano je još za reći kako će sve ovo uticati, ali svakako da će mi biti mnogo lakše u početnoj komunikaciji sa novim bendovima koji dođu u moj studio, ali i da za mene čuju ljudi koji do sada nisu imali priliku da se upoznaju sa mojim radom. Trenutno, u mom studiju radim na novim pjesmama za nekoliko bendova, koji su već bili na vašoj Jelen “Top 10” listi  i potpuno sam fokusiran na rokove i snimanja. Na meni je da radim kao do sada, i da posvetim svakom bendu/izvođaču maksimalnu pažnju i ispunim ono što se od mene očekuje”, poručio je Kecman za kraj.

Možda će vam se svidjeti i ovo...