Header

Novi album Zlatana Hadžifejzovića, Kudikamo Izolacija 2013/2015

Podmornica predstavlja lofi instrumentalni album Kudikamo Izolacija 2013/2015, sarajevskog umjetnika i muzičara Zlatana Hadzifejzovića, sa trenutnom adresom u Londonu. Album sadrži 7 pjesama koje su nastale u periodu između 2013-2015. godine, a koje su snimane u kućnom improvizovanom studiju. Uslovi i način snimanja ovom albumu daju svojevrsnu sirovost i iskrenost koju je sve teže naći u moru preproducirane muzike.

Gost na pjesmi Commercials je Amar Santić. Fotografiju albuma potpisuje Armin Graca, a dizajn Dino Aganović. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, a podržati rad muzičara možeš putem platforme Bandcamp.

Podmornica je sarajevska online izdavačke kuća, koja već drugu godinu promoviše domaće nezavisne i eksperimentalne muzičare. Podmornica je poznata kao podetiketa Submarine Vibes, te ovom prilikom poziva i sve koji nisu da preslušaju njihova izdanja objavljena u prethodnih par mjeseci kao što su albumi Hibrid,etc. i Kosmo i Kvitera, Bridgebanks, te V.A. kompilacija Ispod Povrsine uz 13 domaćih muzičara. Uskoro iz Podmornice najavljuju i nove singlove.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...