Header

„Pepeljuga“ je u stvari iz Mostara

FLORIDUS. Photos: www.dragopalavra.com

Mostarski bend Floridus nedavno je svoje fanove obradovao novom pjesmom i video spotom „Pepeljuga“, koja je, kako kažu, ljubavna ali ipak jedinstvena.

„Iza nje stoji srčanost izvođača bez obzira ko je autor teksta, jer svi smo imali, ili ćemo imati bolne emotivne situacije koje su neizbježne. Baš kao pljuskavice koje kad se jednom pojave, neće više nikad. Ta ljudska stanja će nas skrhati i naučiti da ubuduće pristupamo istim sa dozom prethodnog iskustva i promišljenosti”, poručuju za Jelen Music Show članovi ovog benda.

Spot za pjesmu „Pepeljuga“ realizovali su Miodrag Cicović (režija i montaža) i Lazar Bogdanović (direktor fotografije) iz Beograda, inače jako pozitivni i profesionalni momci, koji su nerijetko sarađivali sa velikim imenima u regiji.
Video za pjesmu je snimljen u Pozorištu Lutaka u Mostaru, te određeni kadrovi u okolini grada. Bend je težio ka što šarenijem kadru, kako bi se njihova emocija poklopila sa muzičkom idejom.

FLORIDUS. Photos: www.dragopalavra.com

„Za kraj, bez puno pričanja, Floridus ovom pjesmom i nadolazećim audio i video materijalom, u skorije vrijeme želi stvoriti svojevrsnu vezu s publikom”, kažu članovi ovog Mostarskog benda.

Floridus je pop rock bend iz Mostara, koji je nastao u januaru 2013. godine. Svoj prvi album pod nazivom “Na Vrhu Svijeta” objavljuju u maju 2015. godine. Bend je nakon izdavanja svog prvog albuma, publici predstavio rad širom BiH, u Srbiji i Austriji, te na mnogobrojnim festivalima i koncertima.
Članovi Floridusa su: Jasmina Šuta (vokal), Semin Merzić (gitara, back vokal), Amar Bašić (bass gitara), Ervin Husagić (bubanj, back vokal). Nakon prvog albuma koji nosi dosta tvrđi zvuk, singl „Pepeljuga“ ipak najavljuje ambijentalniji i senzibilniji zvuk na idućem.

AUTOR: Mirna Pijetlović

Možda će vam se svidjeti i ovo...