Header

Poznata ekipa predstavila novi muzički projekat “Spiridon”!

Domaća muzička scena je bogatija za novi bend “Spiridon”, koji promoviše prvi singl “Mrtva priroda”. Stara i dobro poznata ekipa na sceni, donosi nove ideje i projekte! Spiridon bend čine članovi drugih „žestokih“ banjalučkih bendova Benefit, Revolt, Tanker, od kojih je trenutno aktivan samo Revolt, koji takođe u najavi ima novi album.

Spiridon su: Bojan Dakić – vokal, Saša Rogić – gitara, Srđan Lakić – bass, Dejan Savić – Gitara, Bojan Katalina – Bubanj. Singl je snimljen u KosNik studiju, dok je miks radio Dejan Savić, dok je dizajn omota uradio Dejan Šijuk.

Gitarista benda, Saša Rogić je otkrio više detalja o novom projektu banjalučkih muzičara.

Odakle ideja za jedan ovakav projekat?

Saša Rogić: Dejan Savić i ja već godinama tražimo način da nastavimo svoj zajednički autorski rad, koji smo počeli u Tankeru. Nakon bezbroj pokušaja da bend zaživi ponovo, spontano se pojavio Bojan Dakić zainteresovan da radimo nešto zajedno i nastao je Spiridon, koji je ispao nešto potpuno novo, a ne nastavak Tankera. Spiridon ideja je stara možda 5-6 mjeseci.

Kako je nastao naziv benda?

Saša Rogić: Možete pretpostaviti zbog karanfila na omotu, da je riješ o Spiridonu Kopicl, lik iz filma Davitelj protiv davitelja. Nemamo plan da konceptualno pratimo film, to nam se jednostavno svidjelo, Spiridon.

O čemu govori singl Mrtva priroda, te šta je poruka pjesme?

Saša Rogić: To je naša prva pjesma. Mrtva priroda je jednostavna pjesma, koja govori o osjećanjima i životu.

Kakvi su planovi za naredni period?

Saša Rogić: Plan je da bude još spotova, singlova i EP-jeva, kao i album. Biće definitivno koncerti, festivali. Čim završimo 10 pjesama, krećemo u koncertne nastupe. Ako sve bude kako smo planirali, a daćemo sve od sebe, jer ekipa je odlična i imamo sve potrebno da radimo, to bi moglo biti već proljeće. Bukvalno, čim se ukaže prva prilika da izađemo na binu, mi ćemo to i uraditi.

Da li publiku uskoro očekuje još autorskih singlova?

Saša Rogić: Da. Upravo završavamo drugu pjesmu, koja nosi naziv “Monstrum”. Ima nešto drugačiju atmosferu i energiju od “Mrtve prirode”, kompleksniji miks će da bude. Zapravo se uopšte ne ograničavamo nekim stilskim odrednicama i sviramo šta nam padne na pamet. Tu su i druge ideje, mnoge trake su već snimljene u arhivu, koju koristimo kada smo u studiju i snimamo.

Očekujemo sa nestrpljenjem nove muzičke projekte ovog muzičkog sastava.

 

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...