Header

„PRSTIMA“ NAJEMITOVANIJA DOMAĆA PJESMA U 2016.

Mlada pjevačica iz Banjaluke Vanja Mišić obilježila je 2016. godinu sa prvim samostalnim autorskim singlom „Prstima“, koji su podjednako voljeli i publika, ali i mnobrojne radijske i televizijske stanice.

Utisci mnogobrojnih urednika medija govore da je ova mlada pjevačica bila omiljeno medijsko lice na lokalnom tržištu, ali i u regionu, što dokazuje i ugovor sa izdavačkom kućom „Dallas records“ iz Hrvatske. Iz ove izdavačke kuće su nam otkrili da sa nestrpljenjem očekuju Vanjin novi singl, ali i poručuju da će naredna 2017. biti njena godina.

Najrelevantnije regionalne top liste, kako radijske, tako i televizijske upravo su imale „Prstima“ na prvom mjestu, jer su tako slušaoci, odnosno gledaoci odlučili. Svi navedeni parametri su i presudili da Jelen Music Show singl „Prstima“ proglasi za apsolutni „Hit godine“.

Pravu „Revoluciju“ ove godine izazvao je sastav Tupas Mene koji je sa prvim autorskim singlom oduševio publiku i izazvao pravu euforiju, a sedmicama se nalazio i na prvom mjestu naše „Top 7“ liste. Ovaj bend, koji već dugi niz godina nastupima zabavlja publiku zaslužuje posebnu pažnju medija. Ovo je tek početak, jer bend uveliko priprema novi singl, koji će sigurni smo podjednako oduševiti publiku, kao i „Revolucija“. Jelen Music Show sasvim zasluženo ovaj singl proglašava kao „Muzičko iznenađenje godine“!

„Muzički povratak godine“ napravio je Nermin Puškar, koji je sa singlom „Kad u ovu ljubav sumnjam“ osvojio radijski i televizijski eter i potvrdio status muzičara kojeg publika izuzetno voli i poštuje. Iako trenutno živi u Sloveniji, ovaj muzičar je veoma prisutan u Bosni i Hercegovini, što dokazuju i mnogobrojni nastupi.

Eksploziju funka u stilu ranih Red Hot Chili Peppersa, donio je sarajevski bend Činčila koji je u 2016. godini objavio svoj prvi album koji su nazvali ‘Šta znam’. Njihovo prvo izdanje zvuči poput Peppersa i momci su toga svjesni i ne kriju da je ovaj bend jedan od njima omiljenih. Mnogobrojni portali i muzičke recenzije su ovaj album proglasili za alternativni „Album godine“, a i mi ćemo se samo složiti i pozvati sve koji nisu, da preslušaju ovo izdanje. Ako želite nešto drugačije i dobro, onda poslušajte ‘Šta znam’ i obavezno pogledajte bend uživo jer i to je posebna priča.

Novi video spot Elvira Lakovića Lake za aktuelni singl „Malokrvna“ je ponovo oduševio publiku, a mediji su već video okarakterisali kao najkreativniji u ovoj godini. Kreativni fotograf Edvin Kalić, nastavio je uspješan niz video forme koju stvara, a aktuelnom spotu obezbijedio epitet „Video spot godine“.

Neka nam 2017. godina donese samo još više dobrog domaćeg autorskog zvuka!

Možda će vam se svidjeti i ovo...