Header

Reakcije publike odlične na pjesmu “Lovci na vještice”, novi singl benda Vrane vrane

Živinički heavy metal rock bend Vrane vrane nedavno je objavio novi singl “Lovci na vještice”. Iskusni bend na domaćoj muzičkoj sceni postoji 27 godina, tokom kojih je bilo promjena u sastavu, a danas bend Vrane vrane čine –  Nerma Vrabac (vokal), Damir Nišić (solo gitara), Zaim Mušanović (solo i ritam gitara, prateći vokal), Darko Knežević (bass gitara) i Vehid Aljić (bubnjevi).

Nova pjesma “Lovci na vještice” izazvala je odlične komentare publike na društvenim mrežama. Tekst i muzika su djelo Damira Nišića, dok zasluge za aranžman idu Enizu Gabeljiću uz pomoć benda Vrane vrane. Pjesma je snimljena u studiju Domavia.

Prije benda Vrane vrane, postojao je bend pod imenom Vrane. U cilju bolje prepoznatljivosti, jer pod imenom Vrane u regionu već djeluje nekoliko bendova, živinički bend Vrane mijenja ime u Vrane vrane.

Kao svoje primarne uzore, članovi benda Vrane vrane ističu bendove – Iron Maiden, Deep Purple, Divlje jagode. Kada je riječ o planovima u budućnosti, neminovno je da sve zavisi od trenutne pandemije.

“Budućnost – ko to zna, u ovo  vrijeme pandemije. Bend je spreman nastupiti na najvećim binama i festivalima širom našeg regiona, ali…”, poručuju članovi benda.

Nadamo se da će uskoro doći vrijeme za nove nastupe, a do tada uživaj u novoj pjesmi “Lovci na vještice”.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...