Header

Ša fest oduševio i rasplesao hiljade posjetilaca u Prijedoru!

Spektakularnim nastupima najvećih regionalnih muzičkih zvijezda proteklog vikenda u prijedorskoj Ljetnoj bašti održano je drugo izdanje “ŠA festa” powered by Jelen pivo. Festival, koji se održava u čast umjetnika Dalibora Popovića Mikše, okupio je veliki broj posjetilaca iz Prijedora, ali i drugih bh. gradova. Mnogobrojni posjetioci su imali riječi pohvale za organizatore i program festivala.

Koncerti su održani na prostoru Ljetne bašte, a publici su se prvog dana festivala, u petak, predstavili bendovi “Irie FM”, “Štutgart Online”, “Partibrejkersi”, “Let 3” i reper Smoke Mardeljano. Drugog festivalskog dana, u subotu su se publici predstavile grupe “Sayana”, M.O.R.T. i “Zoster”, reper Vojko V, grupa TBF i reperi Mikri Maus, kao i Bvana Herbalajzer.

Prvi je na binu u petak izašao bend “Irie FM” koji je rasplesao publiku dobro poznatim singlovima, kao što su “Ljubav što smo stvorili”, “Putevi”, “Kliziš” i drugim. „Stuttgart Online“ je u nastavku večeri preuzeo scenu, čiji je pjevač i basista Bojan Slačala iz Prijedora. Publici festivala su pripremili posebno iznenađenje, kada im se na pozornici pridružio Zoran Kostić Cane, pjevač sastava „Partibrejkersi“ tokom izvođenja pjesme „Korak dalje“. Inače, Dalibor Popović Mikša, u čiju čast se i organizuje ovaj festival, svirao je saksofon na studijskom snimku i video spotu za ovu pjesmu.

„Partibrejkersi“ su u nastavku razdrmali publiku i priuštili koncert za pamćenje. Tokom nastupa nizali su se dobro poznati hitovi, kao što su „Kreni prema meni“, „Hoću da znam“, „Dugo te nema“ i mnoge druge, sada već antologijske pjesme.

Veče je nastavilo u sličnom ritmu, koje je „Let 3“, dodatno zagrijao i rasplesao, a njihov prepoznatljiv modni stil i neobični kostimi uvijek upotpune nastup, koji je i ovog puta bio za pamćenje. Bend je priredio posebnu energiju, te je publika tokom izvođenja pjesme „Dijete u vremenu“, nadjačala i pjevača Prlju, koji nije ni imao potrebu da pjeva uz toliko glasnu podršku. Prvo festivalsko veče je zatvorio Smoke Mardeljano zanimljivim nastupom, a nakon njega ljubitelji elektronskog zvuka su uživali na afterpartiju, uz miks DJ Insa.

Čast da otvori drugo festivalsko veče imao je domaći sastav “Sayana”, nakon kojeg se na pozornici pojavio bend M.O.R.T. Članovi benda na jesen objavljuju svoj album na englekom jeziku, pa su upravo tim povodom premijerno za publiku Ša festa izveli i nekoliko numera sa novog, najavljenog materijala.

Nakon njihovog nastupa na pozornicu je izašla mnogima omiljena grupa “Zoster” iz Mostara. Tokom njihovog nastupa moglo se čuti i pjevanje publike čuvenih hitova kao što su “Ko je jamio jamio”, “Izbjeglica”, “Gavrilo” i drugih. Niz odličnih nastupa nastavio je u Vojko V. Ovaj muzičar je dokazao da mnogobrojnu publiku ima i u Prijedoru. Omiljeni sastav iz Splita, TBF, predvođen harizmatičnim Mladenom je sjajnim nastupom oduševio publiku festivala i pokazao ponovo zašto godinama traju na urbanoj muzičkoj sceni.

Drugi dan festivala zatvorili su Mikri Maus, Bvana Herbalajzer i  DJ Fat V na “ŠA afterpartiju”.

“ŠA fest” se održava u čast umjetnika Dalibora Popovića Mikše. Organizatori su ove godine brojnim posjetiocima obezbijedili besplatan prevoz Ša vozom iz Banjaluke i Novog Grada. Dokaz da je festival privukao veliki broj posjetilaca je i činjenica da se i prve i druge festivalske večeri tražila karta više. Vidimo se naredne godine, na novom “Ša festu” u Prijedoru.

Fotografije: Ša Fest Facebook stranica

Možda će vam se svidjeti i ovo...