Header

Sajfer: Rep muzika nije više tabu tema

U ovosedmični “Muzički lonac” Jelen Music Show-a pristao je da se skrčka sarajevski reper i hip-hop muzičar Adnan Nikšić, u muzičkom svijetu poznat i kao Sajfer, čiju pjesmu i spot „Noćas ljubav ne spava“ predstavljamo kao novitet na „Top 7“ listi.

Ovaj popularni muzičar u posljednjim mjesecima ostvario je brojne muzičke saradnje sa vrhunskim umjetnicima kao što je Haris Rahmanović Priki, producent i sjajni muzičar iz Bihaća sa kojim je uradio pjesmu „Ona zna“, ali i jako interesantnu muzičku saradnju sa nekadašnjim takmičarima „X Factora“ Adnanom Pacolijem i Tarikom Mulaomerovićem, čiju pjesmu i predstavljamo na našoj listi.

„Do saradnje sa Adnanom i Tarikom je baš došlo slučajno. Pozvao sam ih da budu gosti na pjesmi „Noćas ljubav ne spava“ i čim su je čuli, pristali su. Jako smo se fino družili na snimanjima, a ono što mi je najdraže je da smo svi zadovoljni krajnjim produktom“, kaže nam Nikšić.

Kada je u pitanju pjesma „Ona zna“ koju Nikšić radio sa Prikijem, kaže da je kliknuo na prvu kada je čuo matricu.

14858688_1233031033414459_820563355_o

“On je imao ideju i za refren i odlučili smo da i to prepustimo njemu da odradi, što se ispostavilo kao dobra odluka. Ovo je naša prva saradnja i vjerovatno ne zadnja, jer imamo dosta sličnosti i pogleda na muziku. Priki je talentovani muzičar koji nikad nije bio ograničen, a radio je muziku za mnoge balkanske muzičare u svim žanrovima. Naše druženje i saradnja donose nešto kvalitetno i kroz vrijeme to će biti sve bolje, siguran sam”, ne krije oduševljenje ovom saradnjom Nikšić.

On naglašava da mladi muzičari nemaju puno prostora da svoj rad prezentuju široj javnosti, osim na društvenim mrežama.

“Tu pogotovo spada rep muzika kojom se između ostalih i ja bavim. Ali kako vrijeme ide i mi u našu muziku ulažemo više i prilagođavamo svima, a ne samo jednoj ciljnoj grupi publike, sve više smo u medijima i sve više se to sviđa ljudima. Rep muzika nije više tabu tema i počinju da je slušaju svi uzrasti”, ističe Nikšić.

Kada je u pitanju Jelen Music Show, ovaj muzičar naglašava da je velika hrabrost upustiti se u ovako nešto, a za svaku pohvalu je prostor koji se ustupa mladim autorskim bendovima. Svaka promocija je, kaže Nikšić poželjna, a ono što bi on želio da istakne kao neki plan za budućnost je da privede kraju album “Čekam da plane”, a nakon toga čeka ga promocija i nastupi, ali i možda još neka dobra muzička saradnja sa kolegama muzičarima iz BiH.

Možda će vam se svidjeti i ovo...