Header

Sassja: Stvaram novu muziku, a pubika će me vidjeti na festivalima sljedećeg ljeta!

Muzičarka iz Tuzle Sassja, poznata je po odličnim nastupima, kao i singlovima, koji uvijek iznova oduševe njenu publiku. U proteklom periodu se posvetila privatnom životu i kćerki, ali je spremna za povratak stvaranju nove muzike, o čemu govori i novi singl “Moj dragi”, koji je nedavno predstavljen publici, dok će svjetlost dana uskoro ugledati i video spot za ovu pjesmu.

Iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa Sassjom i saznamo više detalja o aktuelnom singlu, ali i planovima za naredni period.

Neko vrijeme nisi bila prisutna na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni. Da li si se poželjela publike i stvaranja nove muzike?

Sassja: Stvaram novu muziku cijelo vrijeme, ali tek sada objavljujem po koji novi singl. Nisam jako poželjela ni koncerte ni medije, trenutno uživam kući sa porodicom i nastaviću tako još neko vrijeme sigurno.

Odakle inspiracija za novi singl “Moj dragi”? Šta je poruka nove pjesme? Kakve su prve reakcije publike?

Sassja: Pjesma je sada samo na radiju, a u pitanju je moje prvo samostalno izdanje bez izdavača. Od 15. septembra spot će biti dostupan online i na televiziji. Pjesma je do sada imala tri naziva “Ilegalno-legalno” pa “Minimalac” pa na kraju “Moj dragi”. Jedan dio teksta je “ovdje sa strane haslamo, tom prilagodimo zakon” , o tome sam pisala,  ali uvijek volim čuti i kako su drugi doživjeli pjesmu.

Fotografije koje si objavila na društvenim mrežama, govore da nas očekuje zanimljiv video spot. Da li su se dešavale neke anegdote na snimanju? Djeluje kao da ste se dobro zabavili.

Sassja: Najveća nezanimljivost je da ja prvi put nisam bila na cijelom snimanju spota. Prepustila sam sve Adnanu Huremoviću i ekipi Kreativluka, koji su me oduševili. Znala sam da će i Nedim Musić vrhunski odglumiti ulogu “dragog”. I on je , kao i ja, neko vrijeme bio aktivan u Pozorištu mladih Tuzle, pa imam mnogo povjerenja u njega. Ja sam se sa svojim timom posvetila samo snimanju svojih scena i požurila ostatak dana provesti sa kćerkom. Velika ljubav ide mojim curama Martini Herak za stajling, te Amni Husejnefendić i Editi Husić za šminku i frizuru.

                                 

Šta planiraš u narednom periodu? Da li će biti nekih novih singlova i saradnji i nastupa?

Sassja: Radim na novim pjesmama sa Dooksom, Kantrimanom i Indigom, a do kraja godine bi sigurno još neki singl objavila. Kada su u pitanju nastupi, vjerovatno me publika može vidjeti tek na festivalima sljedećeg ljeta.

Šta trenutno slušaš kada je u pitanju domaća i regionalna muzika? Da li ima neko koga posebno izdvajaš ovih dana?

Sassja: Trenutno Who See ne prestajem nikad slušati i čekam uvijek kad će nešto novo izbaciti da repeatam. Pratim dalje Stefflon Don, malu Koffee, Missy Eliott, Yemi Alade, Lady Leshurr, Rosaliu, žene ubijaju ove godine. Osim njih pustim i nešto Burna Boya.

Možda će vam se svidjeti i ovo...