Header

Sopot stigao na “Vrući tron”

Prošlosedmičnim novitetom, pjesmom  “Krenimo iz početka”, kojom smo završili “Top 10” listu u minuloj nedjelji, počinjemo novu sedmicu! Numera za koju je bend Sopot, zajedno sa mnogobrojnim saradnicima i prijateljima, snimio novi spot inspirisan globalnom krizom nastalom zbog širenja virusa korona, došla je na “Vrući tron”! Čestitamo bendu iz Banjaluke.

Nakon dvije sedmice na “Vrućem tronu”, rep bend Brutal Protest se sa pjesmom “Noć, noć” vratio na drugo mjesto. Treće mjesto zauzeo je još jedan reper – Stefan Maestro sa singlom “Hani”.

Prve tri pozicije ove sedmice zauzeli su banjalučki bendovi i izvođači, a četvrto mjesto osvojila je pjesma “Gdje mi je glava” sarajevskog alternativnog benda Činčila. Središnju poziciju osvojila je pjesma “Frontline”  benda Bruhuuhu, koji su popravili prošlosedmični plasman za dvije pozicije, zahvaljujući vašim glasovima.

Još  jedan izvođač čija je pjesma napredovala za dva mjesta tokom posljednjih sedam dana je mlada umjetnica Emi Trnke. Njen singl na engleskom jeziku “One Word” zauzeo je šestu poziciju na “Top 10” listi.

Prošlosedmični novitet, druga pjesma na engleskom jeziku “Badass Lover” sarajevske muzičarke Maysie uz pomoć publike je došla na sedmo mjesto, dok je osma pozicija pripala pjesmi “Zemlja” grupe Revolt, koja je pokvarila prošlosedmični plasman za pet pozicija.

Pjesme “Vazduh” i “Do slobode”  u izvedbi Anje Štark i Hibrida, odnosno benda KamoSutra, zatvaraju ovosedmičnu “Top 10” listu. Zahvaljujući vašim glasovima, već sljedeće sedmice bi se mogle naći na “Vrućem tronu”.

Zbog toga, ne zaboravite da glasate za svoje favorite, jedan glas može da promijeni stanje na “Top 10” listi. Pružite podršku omiljenim muzičarima i pomozite im da osvoje što bolju poziciju na omiljenoj listi domaće urbane muzike.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...