Header

Srećna Vam Nova Jelen Music Show godina!

Početak protekle 2017. godine u svijetu muzike počeo je otvaranjem „Pandore“, albuma Bože Vreće, sa kojim je tokom cijele godine tekla istinski bistra muzička rijeka odličnih singlova i albuma BiH umjetnika. Ekipa Jelen Music Show-a bila je u svakom trenutku tu da isprati i podrži autorski muzički rad, te na svojstven i već prepoznatljiv način, doprinese rastu BiH muzičke scene.

Prostor na našoj muzičkoj platformi dobijali su već poznati i priznati umjetnici kao što su: Laka, Sopot, Damir Avdić, Dubioza Kolektiv, Vanja Mišić, Letu Štuke, Nermin Puškar, Maya Sar, Helem Nejse, Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Sassja, Tattoo, Emir & Frozen Camels, Diamusk i mnogi drugi. Svi oni su govorili za Jelen Music Show u intervjuima, vijestima i izvještajima ukazujući na lijepe, ali i one malo manje lijepe strane muzičke industrije u BiH.

A ono što najviše volimo je kada nam se sami umjetnici jave jer žele biti dio naše top liste, otkrijemo nekog interesantnog umjetnika, kreativan bend koji je tek na početku karijere, ili im je jednostavno trebala promocija kako bi što više ljudi čulo za njih.
Tako smo promovisali bendove, umjetnike, odnosno njihove nove singlove i spotove, kao i albume: Grefran, Trojicu, Sunday Stories, Zonu Isključenja, Kajteza, Tupas Mene, Veltšmerca, Nešto Između, Inu Hamzić, Nula Plus, Starbridge, Catrin Noise, Shizomantru, Spidfrik, Voodoo Mojo, Shanghai Street Fight, Balkaneros, Zlatana Karića, Nair, Ammaru Mistrić, Kob, Futavce, Billy Andol, Cornix, Činčilu, Floridus, East Time, Hibrid, No Rules, Holographic Human Element i mnoge druge.

U godini iza nas, pored promocije na našem sajtu, kao i svim društvanim mrežama, organizovali smo naš rođendanski koncert u Prijedoru na kojem su nastupili: Kob, Grefran, Brutal Protest, Tattoo, Sopot i Crvena jabuka. Ovo je bio poklon našim čitaocima, kao i vjernoj publici koja podržava domaću autorsku scenu, u ime proslave prve godišnjice postojanja Jelen Music Show projekta.

Bili smo dio, ali i inicijatori promocija novih singlova i spotova mnogih bendova i umjetnika, na šta smo naročito ponosni. Tako su premijerna izvođenja upravo na Jelen Music Show platformi imali: Tibor & Baš čelik, Vanja Mišić, Trojica, Sopot, Grefran, As I Fall…
Iz svega ovoga se čini da je muzička scena u BiH u protekloj godini zakoračila jednu stepenicu više kada je u pitanju kvantitet, ali i kvalitet autorske muzike, što pred umjetnike u ovoj Novoj 2018. godini stavlja visoku letvicu koju trebaju prevazići, kako bi zaista mogli reći da BiH ima muzičku scenu koja kontinuirano raste.

Ne sumnjamo da hoće, a ekipa Jelen Music Show-a će svakako biti tu da sve to isprati i podrži na jedan interesantan i kreativan način.
Želimo Vam mnogo dobre muzike u Novoj 2018. godini, i da još više podržite autorsku muziku koju stvaraju BiH umjetnici. Slušaj domaće!

AUTORKA: Mirna Dušanić

Možda će vam se svidjeti i ovo...