Header

TREĆI BIH COLOR FESTIVAL POWERED BY BECK’S ODUŠEVIO POSJETIOCE!

Proteklog vikenda u Brčkom je održan treći “BiH Color Festival powered by Beck’s”, koji je oduševio više hiljada posjetilaca iz BiH i regiona, koji su uživali u odličnom programu. Tokom dva festivalska dana na prostoru poligona Bescarinske zone u Brčkom, nastupale su domaće i regionalne DJ zvijezde, a ovogodišnji festival predstavio je i svjetsku DJ atrakciju. Karim Mika rasplesao je prisutne odličnim DJ setom i opravdao očekivanja publike.

Festivalsku euforiju dodatno je upotpunilo više od jedne tone prirodne boje, koje su na svaki puni sat stvarale posebnu magiju u prostoru festivala, jedinstvenu na ovim prostorima. Program festivala je bio koncipiran na dvije bine, Mainstage i Hammer stage, koje su pored bogatog muzičkog programa, ove godine ponudile i jedinstven vizuelni izgled, kao i mnoštvo pirotehničkih iznenađenja. Publici dobro poznata DJ imena priuštila su odličan provod, a svoje setove pored Karima Mike, predstavili su DJ/producentski duo Radiology, Drop Department, Mladen Tomić, Andrew Meller, Vladimir Aćić, WRECKΛGE, Pessto, Miloš Stankić, Vandal Steve, Timo G, Sasha Mikac, Clay Clemens, Steve Lowell, Vantiz, MILHØUSE, Wux. Dio festivalskog programa su bili i Medicality & Tywin Fox, Dexx, Space Motion, Vanyano, Eduy (Official), DIMA, Shivoos, Dražen Zimonjić, Frankie NV, Speaker Humpin, Ricochet, SML, Emil Preljević, kao i mnogi drugi. Ovaj, sada već tradicionalni festival, nadmašio je očekivanja posjetilaca, koji nisu krili oduševljenje programom i organizacijom događaja.

Miloš Stankić, DJ i jedan od organizatora, istakao je da je cijeli tim festivala uložio veliki napor, kako bi opravdali povjerenje svih posjetilaca.

“Presrećni smo što je festival sada već postao tradicija, te što smo uspjeli iznova da oduševimo posjetioce. Veliko zadovoljstvo je vidjeti mlade ljude, koji se vraćaju na festival, ali i mnoštvo posjetilaca, koji su po prvi put posjetili Brčko i uživali u događaju, koji je stvorio nove uspomene za pamćenje. Programom smo pokušali zadovoljiti sve ukuse ljubitelja elektronske muzike i po prvim reakcijama, rekao bih da smo u tome i uspjeli”, istakao je Stankić.

On je dodao da će festival u godinama koje predstoje, imati samo još veći turistički značaj za Brčko Distrikt.

Festival je ove godine ponudio i zanimljive prateće sadržaje kao što su: VR i face painting. Više od 60 vrijednih volontera i volonterki doprinijeli su da sve funkcioniše besprijekorno, te da festival odiše pozitivnom energijom.

Najizdržljiviji posjetioci, željni provoda do ranih jutarnjih sati, uživali su na prekrasnoj lokaciji, Plato Ribolovnog društva „Smuđ”, gdje se preselila festivalska publika na after party. Mnogobrojni partneri i sponzori su prepoznali ovaj jedistveni festival u regionu, među njima su i Delegacija Evropske Unije u Bosni i Hercegovini, Gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić, kao i “Beck’s”.

“Vidimo se narednog ljeta na 4. BiH Color Festivalu kada ćemo predstaviti nova iznenađenja za sve posjetioce”, poručuju organizatori!

Možda će vam se svidjeti i ovo...