Header

200 Miliona Tona Betona

Danijel Deni Karalić    25

Banjalučki saksofonista Deni Karalić predstavio je javnosti novi singl i video spot pod nazivom “200 miliona tona betona”. Nova pjesma stiže nakon singlova “Pravda”, “Sloboda” i “Borba”, a sve pjesme će se naći na EP-u pod nazivom “Revolucija”, koji potpisuju Deni & Prijatelji.

Deni je spot snimio sa svojom djevojkom Ninom Vasilić, tako što su se vozili po gradu i snimali, a gdje god da su se našli bilo je materijala. Ideja je bila da jednostavno obiđu gradilišta po Banjaluci i da video zapisom daju do znanja da tu ima mnogo više od 200 miliona tona betona.

Dodaje da je htio da spot bude jednostavan i da izgleda upravo onako kako ga je i zamislio, a zatim je uslijedila montaža uz pomoć prijatelja Željka Žilića i Marka Vukosava.

Novi singl je snimljen u akustičnom reggae duhu sa gitarom, ukuleleom i brojnim udaraljkama, za koje je bio zadužen Asmir Turčinhodžić. Nataša Žarković je odsvirala ukulele i pjevala, a Deni je snimio gitaru, saksofon, bas i pjevao uz Natašu.

Miks i mastering Deni potpisuje zajedno sa Desimirom Škorićem, dok je pjesma snimljena u Post Scriptum Sound studiju (PSSST) u periodu od jula 2018. do maja 2019.

Možda će vam se svidjeti i ovo...