Header

Mali

KamoSutra    12

Zanimljiv muzički dvojac dolazi iz Velike Kladuše – bend KamoSutra, koga čine Amir Mahmutović vokal, gitara, klavijature i Elvis Ćerimović bass gitara i klavijature.

„Muzika nam je prije svega hobi i ljubav, s obzirom da smo obojica zaposleni. Kako volimo obradu audio zvuka i muzičku produkciju, kroz istraživanje dolazimo do interesantnih ideja i na taj način nastaju naše autorske pjesme. Muziku koju trenutno preferiramo je elektro pop i rock. Slušamo mnogo žanrova i nismo ograničeni, tako da će vjerovatno nove pjesme koje budemo objavljivali biti žanrovski različite“, ističe za Jelen Music Show ovaj interesantni dvojac.

Inspiracije, kažu, ima svugdje na ulici, kod kuće, na poslu, tako da će njihovo autorsko stvaralaštvo samo da raste. Nedavno su objavili i spot za pjesmu „Mali“ i to, kako nam otkrivaju, sasvim spontano na insistiranje prijatelja.

„Nismo ništa posebno očekivali, međutim reakcije su bile odlične i za pjesmu i spot. Dobli smo dosta pohvala, javljali su se ljudi iz dosta gradova u BiH. Ako je broj pregleda na Youtube mjerilo, onda nije ni loše s obzirom da nismo radili nikakav marketing“, iskreni su ovi muzičari.

Kada je u pitanju tema pjesme, naglašavaju da su htjeli da pošalju jednostavnu i skromnu poruku.

„U ovom slučaju to je poruka malom dječaku i svako može za sebe da tumači kako mu najbolje odgovara, i baš u tome je čar svake pjesme“, kažu iz KamoSutra benda i dodaju da spot ne prati radnju pjesme, osim što imaju dječaka, pa se jednim dijelom može povezati sa tekstom.

U realizaciji spota su im pomogli prijatelji koji se igrom slučaja bave video produkcijom.

„Što se tiče iskustva, čini nam se da nam je najveće iskustvo bilo to što smo se prvi put našminkali. Uglavnom, svakako da je to interesantno iskustvo, nismo do tada imali priliku da radimo nešto slično“, kažu kroz smijeh ovi muzičari.

Kada su u pitanju planovi za budućnost, muzičari KamoSutre pripremaju novi materijal, a novim spotom će publiku obradovati kroz par mjeseci.

Možda će vam se svidjeti i ovo...