Header

PoluTon

BoooX    19

Sarajevska grupa BoooX odlučila se na kreativni poduhvat tokom trajanja koronavirusa, te su tako snimili spot “PoluTon” koji prikazuje kadrove praznih ulica Rima. Snimke iz glavnog grada Italije, koja je postala prva evropska zemlja u kojoj je zabilježeno žarište ovog virusa, zabilježio je Ado Hasanović. Reditelj koji živi u ovom italijanskom gradu, iste je poslao grupi BoooX koja je od tih kadrova napravila spot za pjesmu “PoluTon”.

“Na spotu su primjetne neprepozantljive slike praznog Rima koji je nekada bio preplavljen ljudima koji su živjeli svakodnevni užurbani život. Sada puste ulice rezultat su poštivanja mjera koje su donesene kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa”, poručuju iz benda.

Ovim mjerama su zahvaćeni i članovi grupe BoooX, elektro-akustični dvojac Mirza Golo i Berin Tuzić, koje pandemija koronavirusa nije zaustavila da i dalje stvaraju i svojim pratiocima priređuju online koncerte iz svojih domova.

Podsjećamo, grupu BoooX čini pomenuti sarajevski tandem, Mirza Golo i Berin Tuzlić, a do nedavno je naziv ove grupe bio Box.

Možda će vam se svidjeti i ovo...