Header

Sloveni

Masa Mor    20

Masa Mor, autor svih pjesama nekadašnje sarajevske grupe Major, objavio je spot za pjesmu “Sloveni”, sa pretposljednjeg albuma “Akvarijum”. Naslovna pjesma sa “Akvarijuma” je bila 5 sedmica zaredom prva na našoj “Top 10” listi. Inače, Masa godišnje objavi minimalno dva albuma, pa se teško snaći u toj poplavi pjesama.

Pjesma “Sloveni” je ironična poema o preozbiljnom shvatanju istorije na ovim prostorima, koja prouzrokuje “nesuočavanje” sa sadašnjošću, koja po Masi Moru, pravi “od vukova hijene”.

Spot je djelo dvojice talentovanih ljudi iz BiH, koji, kao i mnoštvo naših ljudi, sada žive i rade po bijelom svijetu. Namik je režirao spot, a Haris izvanredno “odglumio” Masine stihove.

Masa Mor je upravo objavio album “Ekstremi”, a započeo snimanje novog CD-a “HighIQ Pop”. Ovog ljeta će održati koncert u Sarajevu, u “Slozi”. Sviraće se pjesme sa prvog albuma Majora “Son late zigi daj” koji je objavljen 1989. godine u izdanju “Diskotona”, pjesme sa druge dvostruke ploče “A pa pa” (neobjavljene zbog objektivnih okolnosti 1992. godine), kao i najnovije pjesme iz solo karijere Mase Mora, izbor sa dvanaestak samostalnih albuma.

Možda će vam se svidjeti i ovo...