Header

Subverzija

Subversion BL    21

Bend Subversion iz Banjaluke predstavio je novi singl i video spot “Subverzija”. Ovo je naziv za njihov prvi album, sa kojeg je i istoimena pjesma, koja predstavlja artikulisani krik benda, u smislu doživljaja društva kao cjeline, sistema i svega sa čime se suočavamo u njemu. Singl je sniman u studiju Plazma, producent je Boris Glišić, a za snimanje spota zadužen je bio Đorđe Safner MG production.

Subversion BL je bend formiran pred sami početak rata u Bosni i Hercegovini, kada je u svojim prvim mjesecima postojanja snimio demo u studiju „Plazma“ kod prof. Borisa Dražića, i održao koncert u klubu Stelekt u Tuzli. Ratna dešavanja guraju bend u potpunu izolaciju, a 2016. godina predstavlja reunion benda koji od prvobitnog alternativnog noise benda, zauzima punk pravac, na kojem se sreće i dalje putuje sa svojim metal i core saputnicima i ponegdje izraženim alter/psiho elementima. Postavu čine Dalibor Mrša, bass, vokal, Borko Stajčić, gitara beck vokal i David Popović, bubnjevi.

Uskoro, svjetlost dana će ugledati četiri nove pjesme, a početkom naredne godine bend planira izdavanje svog prvog albuma. Bend je nedavno plasirao u javnost svoj prvi spot za singl “Naši heroji”.

Inače, bend Subversion BL je bio domaćin punk festivala pod nazivom “Motherpunkers 2019”, koji se održao u Banjoj Luci 31.5. i 1.6.2019. godine na lokaciji DKC Incel.

Možda će vam se svidjeti i ovo...