Header

Sudnji dan

KOB    37

Alternativni rock bend KOB iz Kostajnice objavio je video spot za pjesmu „Sudnji dan“, koja govori o apsurdu ratovanja.

“Kad kažemo ratovanje mislimo na prostore bivše Jugoslavije. Pokušavamo mladim generacijama da otvorimo oči i objasnimo besmisao mržnje. Spotom smo htjeli vizuelno dočarati tekst pjesme, te smo stavili istu osobu da tumači tri lika. Htjeli smo da prikažemo težinu teksta…“U venama im ista krv”… ”Brat na brata ruku podiže”…”, kaže gitarista Siniša Borojević koji je napisao muziku i tekst.

Poseban akcent u spotu, kako su istakli u razgovoru za Jelen Music Show, su dali čnjenici da smo “svi žrtve, i da smo svi dželati”.

“Nismo bili svjesni obmane sa svih strana, te smo činili sebi najgore zločine. Simbolima najvrijednijeg: porodica, ognjište, otac, majka, brat, sestra, dijete… pokazujemo kako jedna od strana napušta svoje najvrijednije kako bi uništila to isto nekom drugom, a taj neko čini istu stvar. Zdravom logikom budeš svjestan apsurda rata. Svi znamo pravu istinu, ali se ne želimo pogledati u oči”, mišljenja su članovi ovog benda.

Pjesma „Sudnji dan“ je snimana u banjalučkom Digital Boyler studiju, baš kao i njihov prvi singl “Strah”, pod produkcijskom palicom Ninoslava Dobrijevića – Tikija koji ujedno sa članovima benda potpisuje i aranžman pjesme.

“Ljudi svirajte, volite se, družite se, posjećujte festivale, posjećujte svoje porodice, ne zaboravite prijatelje, čuvajte ono što imate jer život brzo proleti, a da toga niste ni svjesni”, poručuju za kraj momci iz KOB-a.

Kada su u pitanju planovi, ovi muzičari se raduju učešćem na ovogodišnjem Z.E.T festu u Šipovu i Demofestu u Banjaluci gdje će, kako kaže pjevač Vanja Cvijanović, pokušati doprijeti do novih slušalaca.

Grupa KOB iz BiH je osnovana 2012. godine, a članovi benda su Vanja Cvijanović (vokal, gitara), Siniša Borojević (back vokal, gitara), Milorad Nježić (bas gitara) i Duško Cikota (bubnjevi).

Možda će vam se svidjeti i ovo...