Header

Žuti leptir

Start    13

Dječaci sa rijeke Une, provjerena ekipa benda START je odlučila da svojoj publici pokloni novu pjesmu, koja će biti uvod za već drugi po redu album ovog rock benda iz Bihaća. Pjesma “Žuti Leptir” je nastala u žaru borbe prijatelja i bivšeg gitariste benda START, koji je napušta BiH i bend.

Kako nam je autor teksta, a ujedno i glavni vokal benda objasnio, u trenutku pisanja teksta za pjesmu, razmišljao je o njegovom novom razvijanju u nekoj drugoj zemlji, dok napušta svoje korjene. Muzika je prožeta adekvatnim tempom, koji asocira na let i borbenost “leptira”, kroz period prilagođavanja na mlada krila. Gitare uveliko daju temelj leptiru da sleti na pokoji kamen i odmori za dalje. Pjesma je pomalo neobična, ali definitvno odražava pravo stanje duha sadašnjice.

Startov “Žuti Leptir” je sniman pod budnim okom dugogodišnjeg producenta Nemdžada Alića, a snimanje spota bend je povjerio iskusnoj ekipi Lege Artist video produkcije, dok je spot sniman na spektakularnom mjestu, na staroj tvrđavi Ostrožac. START je ekipa koja je poznata po svojim odličnim i energičnim svirkama.

Možda će vam se svidjeti i ovo...