Header

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavljaju novi singl “Nauči me”

Nakon predstavljanja autorskog singla „Samo da ti si tu“ pri ulasku u ljeto, Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli imaju spremno muzičko iznenađenje i za jesenje dane. Radijskim eterom svira njihov novi singl „Nauči me“.

„Singl u cjelosti potpisuje Srđan Sekulović – Skansi, i tekst i muziku i aranžman, a bendu i meni je velika čast izvoditi njegovu novu autorsku pjesmu! Mi smo pripomogli s nekim sitnim detaljima i sada kada je zaokružena u cjelinu veselimo se što je ugledala svjetlo dana“, otkriva Vinko Ćemeraš.

Pjesma „Nauči me“ je jedna od potpuno novih Skansijevih autorskih pjesama, s kojim Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli ostvaruju odličnu saradnju od samog početka objave studijskog materijala. Do sada su zajedničkim snagama kreirali Vinkovu interpretaciju kultnog evergreena Dine Dvornika – „Pelin i med“, čiji autor je takođe Skansi, a zatim i prvi autorski singl – odlično prihvaćenu pjesmu „Samo da ti si tu“.

Za novi singl „Nauči me“ snimljen je i videospot, čija objava slijedi tokom septembra, za koji je ponovo zaslužna fotografkinja i umjetnica Mare Milin, s kojom su Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli prvi put sarađivali pri kreiranju spota za „Samo da ti si tu“.

U februaru ove godine Vinko Ćemeraš je pobijedio u 3. sezoni showa The Voice Hrvatska, a ubrzo po završetku takmičenja objavljuje interpretaciju singla „Pelin i med“. Sredinom juna predstavio je iskorak u autorsko-bendovsku formaciju Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli, a momci su tada objavili i svoj prvi autorski singl „Samo da ti si tu“. Uz Vinka, bend čine Mateo Nikše na gitari, Mile Nikše za bubnjevima i Jakov Ramničer na bas gitari.

„Sam naziv benda na finskom jeziku u širem smislu znači ‘zimski vjetar’, a to je nekako povezano i sa mnom, budući da sam više ‘zimski čovjek’“, otkriva Vinko.

Korak po korak, momci grade svoj muzički put, a kako i sami otkrivaju, najviše se vesele objavi prvog studijskog albuma. Pjesme su uspjeli snimiti i u periodu izolacije, zahvaljujući odličnim tehničkim uslovima, koje je Skansi obezbijedio na daljinu.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...