Header

“Vrući tron” drugu sedmicu u nizu pripada grupi Brutal Protest

U toku je druga sedmica koju banjalučki rep bend Brutal Protest provodi na “Vrućem tronu”, zahvaljujući najvećem broju glasova Jelen Music Show publike. Hit  “Noć, noć”, čija je ideja za nastanak bila popularna  pjesma muzičara Momčila Bajagića Bajage “Verujem, ne verujem”, poslije više od mjesec dana provedenih na drugom mjestu, sada prijeti da još duži period provede na vrhu naše “Top 10” liste. Čestitamo momcima!

Rock Redukcija, Zlatan Karić i Helem Nejse znaju kako je biti nekoliko sedmica na “Vrućem tronu”, zbog toga ne čudi da su se ponovo približili prvom mjestu na “Top 10” listi. Ove sedmice rezultat njihove saradnje, pjesma “Ma dobro je”, zauzima visoko drugo mjesto. Jedno mjesto nazad otisla je pjesma “Zemlja” grupe Revolt, tako da se ove sedmice nalazi na i dalje dobroj trećoj poziciji.

Sa druge strane, za jedno mjesto je napredovala pjesma “Bježim od sebe” benda The Babe Barbarella ESFF, koja sada zauzima četvrto mjesto na “Top 10” listi. U stvari, prošlosedmične pozicije su samo zamijenili muzičari Stefan Maestro i bihaćki bend, tako da trenutno središnju poziciju na listi zauzima banjalučki reper sa singlom “Hani”.

Sarajevski Činčila bend otišao je nekoliko koraka unazad u posljednjih 7 dana, te se njihova pjesma “Gdje mi je glava” na kraju sedmice nalazi na šestom mjestu. Sedmo i osmo mjesto ovaj put je rezervisano za prošlosedmične novitete – singl “Frontline”  benda Bruhuuhu i pjesmu na engleskom jeziku “One Word”, u izvedbi mlade umjetnice Emi Trnke.

Volimo našu “Top 10” listu završiti sa dva noviteta, a tako smo uradili i ovaj put. Prvi među njima je još jedna pjesma na engleskom jeziku “Badass Lover” sarajevske muzičarke Maysie. Našu listu simbolično završavamo pjesmom “Krenimo iz početka”, drugim novitetom koji je djelo grupe Sopot.

Još jednom smo vidjeli da je dovoljno sedam dana da se mnogo stvari promijeni na “Top 10” listi, zbog čega vas pozivamo da glasate u što većem broju i svojim favoritima obezbijedite što bolje pozicije. Nama prepustite da vam svake sedmice predstavljamo novitete sa domaće urbane muzičke scene.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...