Jelen pivo
Header

Jall Aux Yeux

Interesantan bend iz Bihaća Jall Aux Yeux (žal-o-zje) pjevaju na francuskom, a sviraju i komuniciraju na jezicima rock, indie, punk, folk, jazz, pop, dance muzike.

„Mi smo Jure, Jasmin, Sanel, Elvedin, Mirzah, Marko i Adnan iz Bihaća. Već više od godinu dana pravimo originalnu muziku koja odražava muzičku i svjetonazornu pozadinu svakog od nas, a koja je vezana za tekstove našeg gitariste Jure Petrovića. Prošle zime smo u studiju Pavarotti centra u Mostaru napravili prve audio snimke koji su nakon toga miksani i masterizovani u studiju Nemdžada Alića Amadeus u Bihaću“, kazali su za Jelen Music Show iz ovog neobičnog spoja francuske i domaće muzičke kuhinje.

Nedavno su objavili i svoj prvi video spot za pjesmu „La Peste“ koja govori o tome kako je kuga, nakon duge i teške borbe, konačno pobijeđena, a građani doskora zaraženog i tmurnog grada slave i vraćaju se normalnom životu.

„Ipak, negdje u prljavim odvodima i kanalizaciji štakor koji u sebi nosi klicu kuge je pobjegao i traži novi sretni grad koji će zaviti u bolest i tamu. Pjesma je parafraza romana francuskog pisca Albera Kamija“, ističu ovi muzičari.

Video snimke je napravio Džemal Ćatić, a video editing je djelo Dinka Abdića. Pored njih, članovi ovog benda se zahvaljuju i upravi Muzeja AVNOJ-a u Bihaću koji su im dali muzej na korištenje za snimanje spota.

„Mnogo materijala je već spremno, a puno toga novog se još kuha u našoj maloj francusko-balkanskoj kuhinji“, najavljuju za kraj našeg razgovora članovi benda Jall Aux Yeux.

Videos