Jelen pivo
Header

Kad se jutrom probudim

Marko Kelečević    52

Banjalučki muzičar Marko Kelečević nakon duže vremena odlučio se za samostalan projekat i snimio pjesmu „Kad se jutrom probudim“.

„Tematika pjesme je neka univerzalna lijepa emocija, jer pjesma nije isključivo o ljubavnim parovima, iako bi na prvu svi to pomislili. Ruku ti pruži i drugar i brat kada ti nije dobro ili i kada jeste, zagrli te od dragosti. I to da nismo sami. Može je shvatiti ko kako želi, ima tu širinu. Ljubavna je svakako, ali ima i raznih ljubavi. I jer od jutra sve počinje pa neka i ovo bude neki novi početak. Probudimo se i srećni smo jer smo budni, prosto, jednostavno i nešto na šta rijetko pomislimo. A dovoljan je nekada taj nečiji pogled da budemo zahvalni”, poručio je Marko.

U realizaciji pjesme je učestvovalo nekoliko osoba. Od sviračke sekcije, osim Marka na gitarama i vokalu, tu je Momir Nikić na ritam i solo gitari, Siniša Rodić na drugoj solo gitari, Damir Marjanović sa perkusijama, Aleksandar Vlajsavljević na basu i Mario Zlatinić na loop-ovima. Pjesma je snimana i miksana u Oksigen studiju Banja Luka, kod Momira Nikića.

Marko se od 2006. godine bavi autorskim radom. Jedna od prvih pjesma koju je izdao nosi naziv „Ako možeš“, a 2008. godine je za istu snimljen i video spot. Poslije toga su izašla još dva singla „Odlazim“ i „Pozornica snova“. 2010. godine izbacuje singl „Paralelni svijet“, za koji je takođe snimljen video spot.

Iako je pisao pjesme za bendove u kojima je bio, autor teksta njegove nove pjesme je muzičar Bojan Madžar. Kelečević je ponio zasluge za aranžman i muziku.

Zanimljiv video spot je djelo snimatelja i fotografa Vedrana Ševčuka Alfa.

“Video spot je poprilično interesantan. Spot smo snimali jedan radni dan, kao pravi profesionalci.  Naime, čitav spot je snimljen u Renault 5 kabioletu, naravno u vožnji”, poručuje Kelečević.

Marko ne krije da je pandemija korona virusa mnogo uticala na planove i realizaciju ciljeva, ali uprkos tome, trenutno radi na tri nove pjesme i dva video spota. Pored toga, sa svojim bendom Saso Mange uveliko radi na repertoaru, za svirke za koje još ne znaju kada će biti.

Možda će vam se svidjeti i ovo...