Jelen pivo
Header

19-godišnja Zeničanka Asja Kadić objavila prvi autorski singl “Sama”

Mlada Zeničanka Asja Kadić objavila je prvu autorsku pjesmu pod nazivom “Sama”, za koju ističe da je nastala u mračnoj dobi njenog života. 
“Pjesma predstavlja usamljenost, udaljenost od meni dragih i tu neku tugu koja je kružila nad mojom glavom svaki dan. Sada, dvije godine kasnije, istu tu nekada bolnu pjesmu snimam sa svojim talentovanim prijateljima, koji su zajedno sa mnom doveli moje misli do izražaja. Bilo nam je potrebno dosta strpljenja i ponovnih pokušaja, ali na kraju smo napravili neobičan spot za neobičnu pjesmu – boje i svjetla savršeno donose dubinu koja pjesmi odgovara”, ističe Asja.
Autor teksta pjesme je Asja Kadić, aranžman je radio Danko Damjanović, za produkciju i režiju je bio zadužen Abas Hamzi, a mix & master singla je djelo Marina Bošnjaka. Za kameru i montažu se pobrinuo Asmir Mahalbašić. Pjesma je snimana u studiYu Active, kao i spot, koji je ujedno i prvi spot ove produkcije.
Asja je 19-godišnja studentkinja teorije muzike u Maastrichtu, a muzikom se bavi kako na fakultetu, tako i u slobodno vrijeme.
“Poruka bi bila da nikada ne treba stati, čak ni kada se nalazimo u potpunom mraku, sasvim sami i naizgled bespomoćni. Treba nastaviti hodati, jer na kraju stvari uvijek idu na bolje”, kazala je Asja.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...