Header

Magnifico predstavio novu himnu slobodi

Robert Pešut – Magnifico, planetarnoj publici predstavio je novi singl “Say No When You Gotta Say Yes”. Pjesma je muzički komentar umjetnika na sadašnjost, na trenutak u kojem svako od nas može postati okidač promjena.

“Neka nas vode drskost, humor, razigranost i vlastito razmišljanje na putu do slobodnog duha” – poručuje Magnifico.

Video za novi singl snimljen je u jednostavnoj formi, uz pomoć iPad-a i sa efektima koji su dostupni u svakodnevnom životu kroz društvene mreže. Za režiju je bio odgovoran Mark Pirc, koji je sa Magnificom uradio i njegovu pjesmu “Pegica”.

Singl “Say No When You Gotta Say Yes”  je dostupan kao limited edition 7’’ vinil. Na coveru Magnifico u rukama drži igle za pletenje i pletivo. Slika predstavlja jedno od mogućih tehnika koje pokazuju kako ostati slobodnog duha u ekstremnim uslovima.

Šarlatan, kauboj i prvak žanra Balkan-disco-schlager je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri uspio u tome da njegove pjesme budu čak i tema diskusije u Evropskom parlamentu, dok su hitovi kao što su “Hir Aj Kam Hir Aj Go” i “Give Mi Mani” obišli cijeli svijet. Njegove pjesme su bile sastavni dio ne samo serija na Balkanu, već i popularne američke serije “CSI Miami”, kao i prošlogodišnje HBO španske serije “Foodie Love”.

U oktobru ove godine dodijeljena mu je peta Zlatna Antena u karijeri, ovog puta za najbolju muziku u TV seriji “Senke nad Balkanom 2”.

#zvukregiona

Možda će vam se svidjeti i ovo...