Jelen pivo
Header

Almas predstavio spot za pjesmu “Krug za nas” sa glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem

Almas Smajlović objavio je novu pjesmu i spot „Krug za nas“ u kojem glumi genijalni Emir Hadžihafizbegović. Nova pjesma govori o generaciji čije su uspomene „sa licima“ rasute po svijetu i sjećanjima koja pokušavaju da ih vrate.

Jedan od stihova kaže da život i „buku stvara“ pa je Almas Smajlović imao zadatak da tu „životnu buku“ uz pomoć pravih nota, pretvori u muziku, a tekst je napisao Bakir Hadžiomerović sa kojim Almas već dugo autorski radi.

„Krug za nas“ je Almasova šesta pjesma i još jedna stanica na putu ka prvom samostalnom albumu koji kasni u dolasku zbog problema izazvanim pandemijom. Novi album je svjesno usporio svoj put pa njegov dolazak u glavnu stanicu čeka neko bolje vrijeme i neke nove žive svirke.

Nova pjesma „Krug za nas“ nije čekala na svoj TV spot. Emir Hadžihafizbegović, nagrađivaniji pozorišni, televizijski i filmski glumac ovaj put nije imao zadatak da glumi. Kamera je samo zabilježila njegovo suočavanje sa vlastitim životnim uspomenama zabilježenim na fotografijama, trenutke putovanja u prošlost zabilježene na komadu izblijedjelog papira dimenzija 10×13.

Na Emirovom licu, čitamo o životu vrijednom življenja. Život je daleko više od uspomena, živimo ga sada i za ono što dolazi, ali ponekad je upravo povratak uspomenama dokaz da život vrijedi živjeti i čekati na još jedan krug.

Za kraj, prije nego pregledate svoje stare fotografije, preslušajte i pogledajte novi spot za pjesmu „Krug za nas“.

#slusajdomace

Možda će vam se svidjeti i ovo...