Jelen pivo
Header

Arka

Prvobitni naziv rok sastava Arke je bio Bankrot. Rok sastav je nastao 2009. godine u Ugljeviku. Kroz grupu je prošlo dosta sad već formiranih muzičara, a sadašnja Arka broji 5 članova:

Milivoje Nikolić – frontmen i vokal,
Nemanja Nikolić – vokal,
Bogdan Prodanović – solo i ritam gitara,
Aljoša Buha – bas gitara i
Adel Hrustić – bubnjevi.

Arka je učestvovala na 2 takmičenja: “Poprok autu” 2012. godine, takmičenje koje je bilo emitovano na državnoj televiziji RTRS i osvojila prvo mjesto od publike i na Otvorenoj sceni 2015. godine uzima prvu nagradu kao najbolji bend te godine.
Arka je organizovala i 2 festivala: “Baum fest” u Bratuncu 2014. godine u saradnji sa vlasnikom Baum pivnice. Festival je trajao 2 dana i na stejdžu je gostovalo 5 bendova i DJ. Takođe je osnovala 2018. godine u julu i svoj festival na platou Centra za kulturu, pod nazivom “Cabbage fest”. Pored neafirmisanih rok bendova gostovala je i poznata Beogradska rok grupa “E –play”.
Pored festivala Arka je organizovala i okupljanje muzičara u sljedećim gradovima: Bijeljina, Milići, Bratunac, Srebrenica i Tuzla. Cilj ovih okupljanja, osim sviranja, je okupljanje, upoznavanje i druženje muzičara iz cijele Bosne i Hercegovine, pa i iz regiona.
Arka je takođe imala i par humanitarnih koncerata i na svaki se rado odazvala.

Od 2018. godine Arka kreće sa autorskim radom i 17. jula 2018. godine na platou Centra za kulturu objavljuju svoj prvi singl i spot za pjesmu “Divan dan”. Tekst pjesme je napisao Milivoje Nikolić, a u pisanju muzike i aranžmana doprinosi cijeli sastav.

Grupa će nastaviti da se bavi autorskim radom i cilj im je da izbace i svoj album. Rok sastav Arka ima raznovrstan repertoar kako komercijalne, tako i alternativne muzike. Kako domaće hitove, tako i strane hitove. Od žanrova u repertoaru se mogu čuti: rok, pank, ska, rege, rep, pop rok i hard rok. Ova ustaljena ekipa je obišla gotovo sve gradove Bosne i Hercegovine, a takođe nije zaobišla i region.

Nemanja Nikolić pored pjevanja u Arci je profesor engleskog jezika. Milivoje Nikolić pored pjevanja svira gitaru i instrumente sa dirkama. Bogdan Prodanović je posvećen isključivo sviranju gitare i doprineo je dosta što se tiče muzike u sastavu Arka.
Aljoša Buha je diplomirani ekonomista koji se bavi slikanjem i dizajnom, a u bendu svira bas gitaru.

Videos